İngiltere'de normalleşme sürecinin 3. aşamasına geçildi

İNGİLTERE

Artık kafe, restoran ve barlar içeride de müşteri kabul ediyor.Evlerde sınırlı sayıda toplantılarda yapılabiliyor.Bazi dışlkelerede tatile gidebilecekler.

Yılın başında ilan edilen sıkı Covid önlemlerini gevşetme planının Mart sonu ve Nisan ayındaki iki aşamasında; açık hava faaliyetlerine izin verilmiş, dükkanlar açılmıştı. Bugün ise ilk kez kapalı mekanlar belli koşullarla açıldı.

Ancak ilk bulgular bulaşın yüzde 90'ı aşkınının iç mekanlarda yaşandığına işaret ettiği için, iç mekanların sınırlı da olsa açılmasının nasıl bir etki yaratacağı dikkatle izlenecek.

Haftada iki kez hızlı testlerden yaptırın

Başbakan Boris Johnson, insanların koronavirüs nedeniyle durdurduğu hayatlarına yeniden başlamaları gerektiğini söyledi. Herkesi yine de dikkatli olmak konusunda uyaran Johnson halkı; haftada iki kez hızlı test yaptırmaya, hijyen kurallarına uymaya ve davet geldiğinde de aşı olmaya çağırdı.

Kapanma döneminden çıkarak büyük bir dönüm noktasına ulaşıldığını belirten Johnson, "Ancak bir sonraki adımını büyük bir dikkatle atmalıyız. Bugün yeni özgürlüklerimizin tadını çıkarırken virüsü uzak tutmak adına herkesi dikkatli olmaya ve sorumluluk almaya çağırıyorum" diye konuştu.

Yeni normalleşme adımları neler?

Birleşik Krallık'ta bugün itibarıyla yeni normalleşme süreci İngiltere, İskoçya ve Galler'de küçük farklarla uygulanacak. Artan vakalar sebebiyle İskoçya'nın Glasgow ve Moray bölgelerinde kısıtlamalar şimdilik kaldırılmıyor. Bununla birlikte;

  • Dış mekanlarda 30 kişiye kadar, iç mekanlarda ise en fazla altı kişi ya da iki hanehalkı üyelerinin buluşması mümkün olacak. Gecelik konaklamalar serbest olacak.
  • Kafe, restoran ve barların iç mekanlarına da müşteri kabul edilebilecek.
  • Sinema, müze, çocuk oyun alanları ve oteller kapılarını aylar sonra açacak.
  • Toplu spor aktiviteleri ve spor egzersizleri için iç mekanlar kullanılabilecek. Sauna ve buhar odaları müşteri kabul edebilecek.
  • Düğünler, resepsiyonlar ve diğer benzeri etkinlikler de 30 kişiyle sınırlı olmak üzere organize edilebilecek.
  • Yurt dışı tatillerine izin verilecek.

Kuzey İrlanda, kısıtlamaları kaldırmayı 20 Mayıs'ta gözden geçirecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.