İngiltere'de tren seferleri iptali rekor seviyeye ulaştı

İNGİLTERE

İngiltere’de bir yıl içinde 314.000’den fazla tren seferinin kısmen ya da tamamen iptal edilmesi hükümete yönelik eleştirileri artırdı

İngiltere’de muhafazakâr hükümet ekonomiden, dış politikaya, vergi düzenlemelerinden, sosyal politikalara kadar birçok konuda eleştirilerin odağında yer alıyor.

Hükümete yönelik eleştirilerden biri de ulaşımda yaşanan aksamalarla ilgili.

Bu konuda yapılan istatistikler İngiltere’de 26 tren seferinden birinin iptal edildiğini gösteriyor.

Grevler, personel yetersizliği, sefer sayılarındaki artış gibi sebeplerle son bir yılda 87.000 trenin tamamen, 127.000’inin ise kısmen iptal edilmesiyle İngiltere’de bu konuda tarihi bir rekor kırıldı.

Demiryolu ve Yol Ofisi’nden (ORR) alınan istatistikler, iptal edilen hizmetlerin oranının 2015’ten bu yana iki kattan fazla arttığını gösteriyor.

Demiryolu özelleştirmelerinin de sorumlusu olan hükümet ise Avanti West Coast gibi firmaların bu “utanç verici başarısızlıklarını” ödüllendirmekle itham ediliyor.

Avanti’nin bu kadar iptale rağmen devletten 1 milyon sterlinden fazla bir performans ücreti almaya hak kazanması hükümete yönelik eleştirileri daha da alevlendiriyor.

Özel operatörlerin sözleşmeleri sona erdiğinde demiryollarını kamulaştırma sözü veren İşçi Partisi’nin Gölge Ulaştırma Sekreteri Louise Haigh konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

“Devam eden bu fiyasko halka, yolculara ve ekonomiye büyük zarar veriyor. Buna karşın bakanlar konuya tamamen ilgisiz görünüyor. Bu krizin nedeni Torylerin demiryolu hizmetlerini 12 yıl boyunca ihmal etmesidir.”

İngiltere’nin ana demiryolu güzergahlarından biri olan Londra ile Glasgow arasındaki Avanti West Coast hattındaki çalışanların greve gitmesiyle geçtiğimiz pazar günü ulaşım hizmetlerinde aksamalar yaşanmıştı.

Hizmetlerin kesintiye uğramasıyla özellikle Noel döneminde binlerce insanın mağdur olabileceğine dair endişeler artıyor.

Kaynak BBC

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.