İngiltere kraliçesi kim olacak?..

İNGİLTERE

İngiltere'nin yeni kraliçesinin kim olacağı, Kraliçe Elizabeth'in ölümü ve oğlu Charles'ın yerine geçmesiyle dünya basının odak noktası oldu. Birleşik Krallık Kralı III. Charles'ın eşi olan Camilla, Prens Charles ile küçük yaşlarda aşk yaşamasına rağmen hem kendisinin, hem de prensin Diana ile evliliği ilişkilerinin gecikmesine sebep olmuş; hatta Diana ile Charles ayrılığı bu aşka bağlanmıştı. Pek çok kişinin Prenses Diana'nın yuvasını yıkan kadın olarak tanımladığı Camilla, kraliçe olacağı öne sürülen isimler arasında yer aldı. Uzun süre ülkesinin en nefret edilen kadını olarak bilinen Camilla, kraliçe olacağı iddiaları ile İngiliz kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz aylarda tahta çıkışının 70'inci yılını kutlayan Büyük Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth, kendisinden sonraki İngiltere Kraliçesi hakkında yaptığı açıklama ile gündemden düşmüyor. Pek çok kesimin, Kraliçe Elizabeth'in tahtı torun Prens William'a bırakacağı beklentisi, Kate Middleton'un kraliçe olabileceği yönündeki iddiaları kuvvetlendirmişti. Ancak, Kraliçe Elizabeth, tüm beklentileri yıkarak yeni kraliçe hakkında önemli bir açıklama yaptı. 

YENİ İNGİLTERE KRALİÇESİ KİM OLACAK?

Kraliçe 2. Elizabeth,ölümünden aylar önce kendisinden sonra tahta çıkacak olan kişiyi de resmen duyurdu. Buna göre sıralama bozulmayacak ve Elizabeth'in ardından ilk sıradaki veliahtı olan oğlu Prens Charles tahta çıkacak. Kraliçe, oğlu Charles tahta çıkınca eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles'un da "kraliçe" unvanını alacağını belirtti açıklamasında.

95 yaşındaki 2. Elizabeth'in yazılı açıklamasında şu satırlara yer verildi: "Artık zamanım dolduğunda ve aranızdan ayrıldığımda oğlum Charles Kral olacak. Ona ve eşi Camilla'ya bana verdiğiniz desteği vermenizi ve Charles Kral olduğunda Camilla'yı da 'Kraliçe' olarak tanımanızı ve öyle seslenmenizi istiyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.