İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumundan Müjde

İNGİLTERE

Konsorsiyumun sınav merkezi başvurusu kabul edildi.

2003 yılında Türk dili ve kültürü okullarını bir araya getirip aralarında ahenkli bir koordinasyon sağlamak amacıyla kurulan İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu çok önemli bir projeye imza attı.

15 Şubat tarihinde Konsorsiyum Başkanı Nuriye Mertcan tarafından yapılan açıklamada, Konsorsiyumun Türkçe GCSE ve A Level sınavları için resmi sınav merkezi olmak için yaptıkları başvurunun Pearson Edexcel sınav kurumu tarafından kabul edildiğini bildirildi.

Başkan Nuriye Mertcan açıklamasında başvurunun Konsorsiyum ile okul dışı eğitim veren kurumlara destek sağlayan NRCSE (National Resource Centre for Supplementary Education) birlikte yapıldığını bildirdi.

Konsorsiyum, özellikle Nuriye Mertcan döneminde bağımsız olan, ancak eğitim dalında üst düzey önemli temasları olan NRCSE ile çok verimli bir işbirliği oluşturmuştu. Birkaç yıldan beri devam eden bu işbirliği meyvesini vermis görünüyor.

Konsorsiyum devamlı olarak üniversiteye giriş için Türkçe GCSE ve A level sınavlarının önemini öğrencilere ve ailelere vurgulamaktadır. İki yıl önce Türkçe ve diğer yabancı dillerde yapılan sınavlar kaldırılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmışlardı. NRCSE, birçok eğitim kurumu, birçok dillerde okul dışı eğitim sağlayan toplum okullarının ve milletvekillerinin girişimleri ile hükümet geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Sınavlara katılmak için öğrenciler çoğu zaman sınav merkezi bulmakta zorluklarla karşılaşmakta idiler. Öğrencilerin kendi devlet okulları, kendileri tarafından öğrencilerin sınavlara katılması için öğrencilerden astronomic ücretler isteyerek güçlükler çıkarmakta idiler.

Konsorsiyum ve NRCSE nin girişimi ile bu güçlüklerin giderileceği ve bu sayede Türkçe sınavlara katılmak isteyen öğrenci sayısının artacağı umut ediliyor.

Yorumlar (1)

Kazim Altan 3 Yıl Önce

Kutlarim. Bunlar gurur verici calismalardir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.