İngiltere-Türkiye arası seyahat kuralları ve kırmızı liste koşulları

İNGİLTERE

Türkiye'de, bugünden itibaren İngiltere'den gelen yolcuların antijen test sonucu ya da aşı/bağışıklık sertifikasının kabul edilmeyeceği ve en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi isteneceği açıklandı.

İngiltere ile beraber İran, Mısır ve Singapur'dan gelecek yolcular da aynı sınırlamalara tabi tutulacak.

İngiltere , 7 Mayıs'ta Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otel karantinasının uygulandığı "kırmızı listeye" eklemişti. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye'nin yanı sıra Maldivler ve Nepal'in de kırmızı listeye dahil edileceğini söylemişti.

İngiltere'den Türkiye'ye seyahat koşulları

İngiltere'den Türkiye'ye uçuşlar şu anda normal bir şekilde devam ediyor.

Öte yandan 15 Mart'tan bu yana devam eden uygulama kapsamında, tüm ülkelerden gelecek yolcuların seyahat öncesi Türkiye'ye Giriş Formu doldurmaları zorunlu.

Form, Sağlık Bakanlığı'nın websitesinde yer alıyor. Bu formu, çıkış noktalarından bağımsız olarak, Türkiye'ye gidecek olan altı yaş ve üzerindeki tüm yolcuların, uçağın kalkışından önceki son 72 saat içerisinde doldurmuş olmaları gerekiyor.

Türkiye'nin uyguladığı uçuş kısıtlaması önlemleri, İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'yı içeren Birleşik Krallık çıkışlı tüm yolcuları kapsıyordu.

Türkiye, Aralık ayının sonunda bir süre buradan yapılan tüm uçuşları durdurmuştu.

Daha sonra kısa bir süreliğine uçuşların yapılmasına izin verilmesine karşın 2 Ocak'ta uçuşlar yeniden durdurulmuş ve o tarihten sonra da bazı kısıtlamalar yürürlüğe sokulmuştu.

2 Ocak ile 21 Nisan arasında havayolu şirketleri Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye kısıtlı sayıda doğrudan uçuş gerçekleştirmeyi sürdürmüştü. Ancak bu uçuşlara yalnızca başka ülkeye devam edecek olan transit yolcular ya da acil bir durum nedeniyle büyükelçilikten özel izinle Türkiye'ye gidenler alınmıştı.

Türkiye'den İngiltere'ye seyahat koşulları

İngiltere'nin uyguladığı seyahat düzenlemeleri kapsamında, seyahatten 10 gün öncesinde kırmızı listede bulunan ve Birleşik Krallık vatandaşı olmayan veya oturum izni olmayan kişilerin ülkeye girişine izin verilmiyor.

Birleşik Krallık vatandaşları ve oturum izni olan kişilerin ise ülkeye girişlerine izin verilmesine karşın 10 gün otel karantinasında kalmaları gerekiyor.

Türkiye, İngiltere'nin "kırmızı listesine" dahil ettiği ülkelerden biri.

Bu da Türkiye'den gelen Birleşik Krallık vatandaşları ile oturum hakkı sahibi olanların ülkeye kabul edileceği ve bu kişilerin de 10 gün otelde karantinada kalmalarının zorunlu olacağı anlamına geliyor.

Bu düzenlemeler kapsamında, Türkiye kırmızı listede olduğu süre boyunca Birleşik Krallık vatandaşı ve oturum izni olmayanların İngiltere'ye giremeyecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.