İngiltere;Ders notlarını sattı para kazandı

İNGİLTERE

Zihin haritaları adını verdiği notlarını internette satışa çıkardı. Notlarını satarak kurduğu şirketle binlerce dolar para kazandı.

Eugene Cheow ,Singapur'da emlakçı olmak için sınavları üstün bir başarıyla geçtikten sonra, zihin haritaları adını verdiği notlarını internette satışa çıkardı.

Başarısından para kazanmaya çalışan ilk kişi Cheow değildi, ancak çalışma notları deyim yerindeyse kapış kapış satıldı.

Cheow, bugüne kadar yaklaşık 1500 adet zihin haritası sattı. Bazı dönemlerde haftada 1000 dolardan fazla para kazandı. Ardından ise çalışma notlarını bir işletmeye çevirdi.

Emlakçı olmak için bazı gereksinimlere ihtiyacınız var

Singapur'da emlakçı olmak istiyorsanız 60 saatlik bir kurs almanız ve RES adı verilen sınavı geçmeniz gerekiyor.

Cheow BBC'ye verdiği demeçte, bunun kolay bir süreç olmadığını ifade ediyor ve ekliyor: "Bu yüzden hızlı, çabuk bir öğrenme yöntemine dair büyük bir talebin varlığını fark ettim."

Ardından Cheow başarı kazandığı 16 "zihin haritası"nı ücret karşılığında satışa çıkardı..

Zihin haritaları için fikirleri ve kavramları grafikler ve görsellerle aktarma yöntemi denebilir. Beynin, bilgiler arasında kuracağı ilişkileri kolaylaştırıyor.

Cheow'un zihin haritaları yasal kavramları, pazarlama kavramlarını, matematiksel formülleri, tabloları ve müfredatın çeşitli unsurlarını içeriyor.

Cheow haritalarını "Öğrenmenize yardım ediyor. Konu ne olursa olsun size makro bir görünüm sunuyor. Ancak isterseniz belirli alanlara da odaklanabiliyorsunuz" diye açıklıyor.

"Ve belirli bir konu hakkında sorunuz varsa, bu soruyu cevaplamak için ders kitabına girip bütün bir bölümü okumak yerine o bilgiyi zihin haritasından takip edebilirsiniz.

"Beynini çalışmak için kandırıyorsun. Bu da bu yöntemin başka bir öğrenme yolu olduğunu söylemenin süslü bir yolu."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.