Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Yıllık Genel Kurul Kongresi çevrimiçi gerçekleştirdi.

İNGİLTERE

İngiltere’de faaliyet gösteren en köklü toplum kuruluşlarından olan Kıbrıs Türk Toplum Merkezinin Yıllık Genel Kurul Toplantısı dün akşam gerçekleştirildi.

İngiltere’de faaliyet gösteren en köklü toplum kuruluşlarından olan Kıbrıs Türk Toplum Merkezinin Yıllık Genel Kurul Toplantısı dün akşam gerçekleştirildi.

Bir yıldan beri süregelmekte olan Pandemi sürecinde göz dolduran özverili çalışmaları ile dikkat çeken Toplum Merkezi, yaptığı çalışmalar için ödüle laik görülmüştü. Alınan ödüller arasında Bridge Trust Impact (Etki) Ödülü (yapılan çalışmaların üstün etki sağladığını gösteren ödül. Bridge House Trust toplum kuruluşlarına finansal destek sağlayan büyük bir kurumdur). Gönüllü kadın çalışanların bazıları, Toplum Merkezi için yaptıkları özverili çalışmalar için prestijli “SHE Ödülü”ne lak görülmüşlerdi. “Haringey Kahramanları Ödülü” ve “Covid-19 Acil Hizmet Ödülü” de Toplum Merkezi için laik görülen ödüller arasındadır.

Merkezin sağladığı genel bakım hizmetleri Bakım Kalitesi Komisyonu (Care Quality Commission) tarafından “İYİ” olarak değerlendirilmiş, ancak aynı kurum tarafından Toplum Merkezinin sergilediği Liderlik Kalitesi “OLAĞANÜSTÜ” olarak değerlendirilmeye laik görülmüştür. Akreditasyon verilen kurumların ancak %8i bu statüye ulaşma başarısı gösterebilmektedir.

Farklılık gözetmeden yardıma muhtaç kişilere Kıbrıs Türk Toplum Merkezi tarafından sağlanılan yardımlar gerek Kıbrıs Türk toplumu, gerekse diğer toplumlar tarafından büyük takdirle karşılanmaya devam etmektedir.

Toplum Merkezinin kurucularından, ve kurumun Onursal Başkanı Yaşar İsmailoğlu tarafından yönetilen toplantının açılış konuşmasını şimdiki Yöneetim Kurulu Başkanı Niyazi Enver yaparak kurumun bir yıl zarfındaki çalışmalarını detaylı olarak anlattı ve soruları cevaplandırdı.

Enver, Toplum Merkezinin pandemi döneminde özellikle genç nesillere ulaşmada gösterdiği üstün başarıdan övgü ile bahsederek tüm çalışan ve gönüllü ordusuna teşekkür etti.

Başkan Niyazi Enver’den sonra söz alan Toplum Merkezi Koordinatörü Erim Metto ise kurumun diğer toplum kuruluşları ve yerel belediyeler ile yaptığı çalışmalara değindi. Metto bir yıllık dönem esnasında pandemi desteği sağlamak için 32 değişik resmi ve toplum kuruluşu ile ortak çalışmalar yapıldığını anlattı. Bunlar arasında Haringey, Enfield, İslington ve Hackney belediyelerinin de bulunduğunu söyledi.

Covid-19 kısıtlamaları yüzünden ilk kez çevrimiçi yapılan toplantıya 81 üye katıldı. Bağımsız bir seçim organizatörü olan Mi Voice firması tarafından düzenlenen seçimde 164 üye oy kullandı.

Kongrenin düzenlenmesini yapan bağımsız Mi Voice şirketinin bugün açıkladığı seçim sonuşları şöyle:

Yeni Yönetim Kuruluna aşağıda 5 üye seçildi:

Yusuf Ahmet

Erdogan Baca

Münevver Borova

Bayram Çubuk

Gulfidan Dervish

Yukarıda ismi açıklanan 5 yeni üyeye ek olarak aşağıdaki isimleri verilen 6 üye Kıbrıs Türk Toplum Merkezinin Yönetim Kurulunu teşkil edecektir:

Niyazi Enver

Türkay Hadjiphilippou

Nurcan Kamil

Hüseyin Mustafa

Gökay Uçar

Süleyman Fuat

Tüzüğe yapılan değişikliğe göre, devamlılığı sağlamak amacıyle Yönetim Kurulunun bir kısmı seçime tabii tutulur. Genel Kurulda Kabul edilen tüzük değişiklik önerisi olan seçimlerin her iki yılda bir yapılması Kabul edilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.