KKTC'nin 39. Kuruluş yıldönümü coşkulu bir şekilde kutlandı

İNGİLTERE

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunun 39’uncu yılı, Londra’da düzenlenen bir davetle kutlandı.KKTC 39'uncu yıl pastasını Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın kesti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunun 39’uncu yılı,Hyatt Regency Hotel’de düzenlenen resepsiyonla  kutlandı.

KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Çimen Keskin ve temsilcilik görevlileri Konsolos Namık Cafer, Muavin Konsolos İsmail Şahinoğlu, Müsteşar Tahir Tahir, Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper ev sahipliği yaparak, konukları karşıladılar.

Resepsiyona, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, diplomatlar, iş insanları, sivil toplum örgütü temsilcileri,basın ve çeşitli mesleklerden yüzlerce davetli katıldı.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Birinci Müsteşarları Ceren Serbest, Güneş Yeşildağ ve Sezin Yeşildağ, Müsteşarlar Selçuk Özcan ve Bora Özkul, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Ömür Candar, Deniz Ataşesi Birol Sütçüoğlu, İçişleri Müşaviri Kemal Şahin, Ulaştırma Müşaviri Mehmet Hanifi Güler, Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan, Denizcilik Müsteşarı Mehmet Hanifi Güler 'de katıldılar.

Kıbrıs mücadelesinde emekleri geçen Dr. Fazıl Küçük, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamada, KKTC Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin açılış konuşmasını yapmak için alkışlarla kürsüye davet edildi.

KKTC Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin açılış konuşmasını yaptıktan sonra Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın kürsüye davet edildi.

Müzik dinletisiyle süren gecede 39 yıllık coşkunun dört bin kilometre öteden birlik ve beraberlik içinde kutlandığı görüldü.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.