Londra’da “Nefese Dönüş” Etkinliği

İNGİLTERE

Lefkoşa ve Londra'da eş zamanlı "Nefese Dönüş Projesi" kapanış kapanış etkinlikleri dğzenlendi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu (UMK) ve Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği öncülüğünde Kıbrıs’ta düzenlenen “Nefese Dönüş Projesi” etkinlikleri sona erdi.

Sanatın aracı olarak kullanılarak bağımlılık ve ruh sağlığı üzerine farkındlık yaratılmasını amaçlayan “Nefese Dönüş Projesi”nin Londra etkinlikleri de eş zamanlı olarak, 3 Temmuz tarihinde Kıbrıs Türk Toplum Merkezinde yapıldı.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ve Kıbrıslı Sanatçılar Platformu tarafından düzenlenen ve Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi (NOTCO) üye dernekleri, Medi Foundation ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından desteklenen etkinlik, Euro Genç TV tarafından canlı olarak yayınlandı.

Etkinlikte çesitli sanatçıların ruh sağlığı teması üzerindeki çalışmaları sergilendi, bağımlılık ve ruh sağlığı üzerine destek hizmetleri sunan NOTCO üyesi grup temsilcilerinin konuşmaları ve Kıbrıslı Sanatçılar Platformu üyeleri tarafından şiir dinletisi yer aldı.

Etkinlikten sonra Lefkoşa ile bağlantı kurularak İsmet Medi, Hasan Karaokçu, Abdullah Denizhan ve oradaki etkinlikte performans sergilemeye hazırlanan sanatçılardan bilgi alındı ve karşılıklı destek ve teşekkür mesajları iletildi.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumu için ruh sağlığı ve bağımlılık üzerindeki tabuların yıkılması yolunda önemli ve ender bir etkinlik olan bu tür çalışmaların geleneksel olarak “Nefese Dönüş Projesi” çerçevesinde tekrarlama kararı alındı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.