Meghan Markle'ın ses getiren röportajı sonrasında Kraliçe ilk kez konuştu

İNGİLTERE

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, torunu ve Sussex Dükü Prens Harry’nin eşi Meghan Markle'ın kraliyet ailesini ırkçılıkla suçladığı röportajı sonrası ilk kez kameralar karşısına çıktı.

Meghan Markle'ın oğluna "ten renginin koyu olacağı" endişesi ile "prens" unvanının verilmediğini açıklaması dünya medyasında geniş yankı bulmuştu

İngiltere Bilim Haftası nedeniyle uzay bilimcisi ve televizyon programcısı Maggie Aderin-Pocock'ın sorularını yanıtlayan Kraliçe Elizabeth, kraliyet ailesine itham edilen suçlamalarla ilgili hiçbir şeyden bahsetmezken, son dönemde yapılan uzay çalışmaları ve İngiltere'de bulunan göktaşı hakkında konuşmakla yetindi.

NASA'nın uzay aracı Perseverance'ın Mars'ın yüzeyine inmesinin heyecan verici olduğunu ifade eden II. Elizabeth, İngiltere'nin güneyine Gloucestershire bölgesine düşen ve 30 sene içerisinde ilk kez bulunan bir göktaşının keşfedilmesi için de "Kimseye çarpmadığı için mutluyum" ifadelerini kullandı.

94 yaşındaki II. Elizabeth, kraliyet ailesinin, Meghan Markle'ın ithamlarına verdiği resmi açıklama sonrası konuyla ilgili, "Torunum ve eşi son birkaç senedir sıkıntı verici bir sürece neden oldular. Tüm bu olanlar bizi çok üzdü" demekle yetinmişti.

Kaynak:NTV

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.