Mustafa Gençsoy’un vefatı büyük üzüntü yarattı.

İNGİLTERE

Mustafa Gençsoy 2 Şubat tarihinde 90. Yaşına girecekti. Gençsoy son 3 yıldan beri hastalığı yüzünden evinde, yatağına bağlı yaşamaktaydı.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin en eski kuruluşu olan Kıbrıs Türk Cemiyetinde 1971 ile 2013 yılları arasında Başkanlık yapmış olan Mustafa Gençsoy’un vefatı toplum içerisinde büyük üzüntüye yol açtı.

Mustafa Gençsoy bir müddet önce kaldırıldığı Chelsea and Westminster hastanesinde 27 Ocak tarihinde Covid-19 teşhisiyle yaşamını yitirmişti.

Mustafa Genösoy 2 Şubat tarihinde 90. Yaşına girecekti. Gençsoy son 3 yıldan beri hastalığı yüzünden evinde, yatağına bağlı yaşamaktaydı.

KKTC Londra Temsilcisi sayın Oya Tuncalı Facebook satfasından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Avrupa’daki en eski Türk Derneği olan Londra’daki Kıbrıs Türk Cemiyetinin (KTC) uzun yıllar Başkanlığını yapan Mustafa Gençsoy’u kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz. 1931 Peristerona doğumlu olan ve ayni Köylü olduğumuz Gençsoy, Londra’daki Türklerin ilk buluşma yeri olan ve uzun yıllar aynı misyonu sürdüren KTC nin lokalinde vatandaşlarımıza yardımcı olmuş, yol göstermiştir. İlk Türkçe Okul çalışmalarında bulunmuş, Kıbrıslı Türklerin sesinin duyurulmasında ve ülkemiz davasının tanıtılmasında Toplumumuza büyük hizmetlerde bulunan Mustafa Gençsoy’a Allah’tan rahmet diler, tüm ailesine ve Toplumumuza başsağlığı dileklerimi sunarım. Nur içinde yatsın”.

Bizler de Euro Genç TV aşlesi olarak Mustafa Gençsoya Allah’tan rahmet, tüm ailesi ve sevdiklerine başsağlığı dileriz.

Foto: Açık Gazete

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.