Posta Kodu Piyangosuna ilgi arrtı

İNGİLTERE

İngiltere’deki posta kodlarının % 68’inin dahil olduğu ve 9.000 hayır kurumuna 900 milyon sterlinin üzerinde para toplanan büyük bir piyangoya dönüştü

2005 yılında küçük bir pilot proje olarak başlayan Posta Kodu Piyangosu, bugün İngiltere’deki posta kodlarının % 68’inin dahil olduğu ve 9.000 hayır kurumuna 900 milyon sterlinin üzerinde para toplanan büyük bir piyangoya dönüştü

Misyonu hayır kurumlarına destek sağlamak ve bu konudaki farkındalığı artırmak olan Halkın Posta Kodu Piyangosu’na (People’s Postcode Lottery) küçük bir proje olarak ortaya çıktığı 2005’ten bu yana ilgi giderek artıyor.

Piyango bugüne kadar 9 bin hayır kurumuna 900 milyon sterlinden fazla destek sağladı.

Piyangoya katılmak isteyenler posta kodlarıyla birlikte kaydolup ayda ve ayda 10 sterlin abonelik ödüyorlar. Ayda abone olan katılımcı otomatik olarak her gün yapılan çekilişe katılma hakkı kazanıyor.

Kazanan 20 posta kodu ise günlük olarak https://www.lottery.co.uk/postcode-lottery/results internet adresinden duyuruluyor.

Her gün çekilen posta kodu piyangosunda katılımcılar 1.000 sterlin kazanmak için şanslarını deniyorlar.

Hafta sonları yapılan çekişte ise bir kişi 30.000 sterlin kazanma şansı yakalıyor. Piyangodan toplanan paranın en az %33’ü ise hayır kurumlarına aktarılıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.