Romanyalı insan taciri tutuklanarak İngiltere'ye getirtildi

İNGİLTERE

Romanyalı insan taciri bir minibüsle İngiltere'ye kaçırmak istediği 17 kişiyle birlikte yakalanarak tutuklandı ve İngiltere'ye getirtildi.

Londra'da Hounslow'da yaşayan 54 yaşındaki Vasile Costache,Romanya'dan İngiltere'ye kaçırmak istediği içlerinde çoluk çocuğunda bulunduğu 17 kişi bir minibüs içinde yakalanarak.İngiltere'ye getirtildi.

Hounslow'lu 54 yaşındaki Vasile Costache,daha öncede ilk olarak Eylül 2021'de Ulusal Suç Teşkilatı tarafından gözaltına alındı, ancak mahkemeye çıkmamıştı.

54 yaşındaki Vasile Costache'un ilk olarak, Haziran 2019'da İngiliz tescilli bir Mercedes minibüsünün, NCA ile çalışan Hollanda polisi tarafından durdurulduğu bir operasyonun ardından gerçekleşmişti. Hollanda'da Breda yakınlarında bir grup Afgan göçmen gemiye yüklenmişti ve araçıda, İngiltere'ye giden bir feribota binmek için Hook of Holland'a doğru giderken durdurularak tutuklanmıştı.

Vasile Matei adını da kullanan Costache'nin yasadışı göç operasyonlarını organize etmek için birkaç kişiyle birlikte çalıştığı iddia ediliyor. Yasadışı göçü kolaylaştırmak için komplo kurmakla suçlandığı ve kefaletle serbest bırakıldığı, ancak bu yılın Haziran ayında Croydon'daki bir mahkeme duruşmasına katılmadığı için tutuklanması emiri çıkarılmışdı.

Costache geçen ay Romen polisi tarafından yaşadığı Bükreş'in kuzeyindeki Ploiesti kasabasında bulunup gözaltına alınmıştı. 14 Kasım Pazartesi günü ise  İngiltere'ye geri getirtildi ve 15 Kasım'da Westminster Yargıçları huzuruna çıkartıldı.

Mahkeme sonunda gözaltına alınan Costache, 25 Kasım'da Croydon Kraliyet Mahkemesi huzuruna çıkarılacak. NCA kıdemli soruşturma görevlisi Chris Hill şunları söyledi: “NCA bir kez daha uluslararası erişimimizi gösterebildi. Romanya'daki ortaklarla çalışarak Costache'nin yerini tespit edebildik ve mahkemelerle yüzleşmek üzere Birleşik Krallık'a dönmesini sağladık.”

Costache, kara para aklama ve organize göçmenlik suçlarına ilişkin daha geniş bir NCA soruşturmasının ardından Ocak 2023'te yargılanacak 16 kişiden biri olarak gözaltında tutulacak .Ocak 2023'te yargılanacak 16 kişiden iki kişi mahkeme öncesi  suçunu kabul etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.