Sir Iain Duncan Smith Ermeni soykırımına imza attı

İNGİLTERE

Chingford Milletvekili Iain Duncan Smith Ermeni soykırımı yasa tasarısını İngiltere Parlementosuna taşıyan milletvekileri arasında yer aldı.

Uzun bir süredir çalışmaları yürütülen sözde  'Ermeni Soykırımı' yasa tasarısı  İngiltere Parlamentosunda yasallaştırmak amacı ile çalışmalar yürüten Muhafazakar Parti, İşçi Partisi,Liberal Demokratlar,Demokratik Birlik Partisi ve Iskoçya Milli Partisi Milletvekilleri sonunda sözde 'Ermeni Soykırımı' yasa tasarısını Birleşik Krallıklar Parlamentosunda görüşülmek üzere gündeme getirdiler.

Muhafazakar Parti East Worthing and Shoreham Milletvekili Tim Loughton'nun başını çektiği 10 vekilin ikinci ismi ise Kıbrıslı Türklere yakınlığı ile tanınan Chingford Milletvekili Iain Duncan Smith oldu.

Sözde 'Ermeni Soykırımı' yasa tasarısı İngiltere Parlamentosuna taşıyan ve yasallaşması için gündeme getiren  Milletvekilleri;Tim Loughton, Sir Iain Duncan Smith, John Spellar, Chris Law, Christine Jardine, James Gray, Jim Shannon, Andrew Rosindell, Dr Rupa Huq, Wera Hobhouse, Alan Brown ve Chris Stephen'dır.

Beş siyasi partinin 10 milletvekili İngiltere parlamentosuna 'Ermeni Soykırımı' yasasa tasarısı ile birlikte Azarbeycanın Dağlık Karabağa saldırmasını ve Türkiye'den aldığı yardımla birlikte kazandığını söyleyerek  Ermeni halkının halen katledildiğini dile getirerek suçluların cezalandırılmasını da talep ediyorlar.

Chingford Milletvekili Iain Duncan Smith Aralık 2019 İngiletere Genel seçimlerinde Kıbrıslı Türkler'in desteği ile kazanmıştı.Smith 1250 oy farkla kazandığı Aralık 2019 seçim öncesi Kıbrıslı Türk diyasporaya direk uçuş sözü vermişti.Kıbrıslı Türkler'den oluşturduğu seçim ekibi Chingford bölgesinde yaşayan Kıbrıslı Türk seçmenin kapılarını tek tek çalıp oy istemişti.

Haber kaynağımız https://www.theyworkforyou.com/debates/?id=2021-11-09b.212.0&s=Turkey#g212.2 İngiliz Parlametosunun aldığı kararları kamuya duyuran www.theyworkforyou.com internet sitesidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.