Stephen Lawrence'in katiline hapishanede bıçaklı saldırı yapıldı

İNGİLTERE

Irkçı katil David Norris'in 'alnından çenesine kadar' kesildiği söyleniyor

1993'te Stephen Lawrence'ı öldüren  46 yaşındaki David Norris'in geçtiğimiz pazar sabahı  'hapishanede bıçakla saldırıya uğradı'. 46 yaşındaki David Norris'in Pazar sabahı HMP Dartmoor'da yüzünden kanlar akarken bulunduğu sırada silahla darp edilerek kesildiği bildirildi.

Ünlü Güney Londra çete üyesi Clifford Norris'in oğlunun, eritilmiş diş fırçasına dönüştürülen jiletlerden derme çatma silahlar yapan iki hükümlü hırsız tarafından saldırıya uğradığına inanılıyor. Bir kaynak yayına şunları söyledi: "Norris'in hiç şansı yoktu. Kötü bir şekilde kesildi. Çok kan vardı."

Stephen'ın katili, 2012'de Güney Londra'nın Eltham kentinde 18 yaşındaki bir gencin öldürülmesinin ardından ömür boyu hapse mahkum edilmişti. En az 14 yıl üç ay ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, ancak bu yılın başlarında açık bir hapishaneye taşınmak için yetkililere mürecatta bulundu, ancak Adalet Bakanı Dominic Raab tarafından reddedilmişti.

The Mirror'ın haberine göre Norris, Devon'daki Dartmoor Hapishanesi C kategorisinde tutuluyordu, ancak serbest bırakılmasına hazırlık için bir hamle yapmayı umuyordu. Kaynaklar, başvurusunun değerlendirilmek üzere Şartlı Tahliye Kuruluna sevk edilmeden  Adalet Bakanı Raab tarafından reddedildiğini doğruladı.

Polis, Dartmoor Hapishanesinde Norris'i potansiyel olarak yara izi bırakan olayı araştırıyor ve kendisine saldıran iki adamın tecrit edildiği anlaşılıyor.

Kaynakların The Sun gazetesine verdiği bilgiye göre, polis, saldırının Stephen'ın 1993 cinayetiyle bağlantılı olmadığını , daha önceki bir hapis cezasının intikamı olduğunu söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.