Suriyeli Mülteci Çocuk Kuklasi Amal, Ingiltere'ye Ulasti

İNGİLTERE

Türkiye’den yola çikan Amal’i, 8 bin kilometrelik yolculugunun son ayagi olan Ingiltere’de ünlü Ingiliz aktör Jude Law karsiladi.

Savaş nedeniyle milyonlarca yerinden edilmis çocugu sembolize etmek için tasarlanan Suriyeli mülteci bir kizin kuklasi, 8 bin kilometrelik yolculugunun son duragi olan Ingiltere’ye ulasti. Arapça’da "umut" anlamina gelen "Amal" adi verilen kuklayi, Folkestone sahilinde ünlü aktör Jude Law karsiladi. Gaziantep’ten yola çikan ve ailesini arayan mülteci kiz çocugunun hikayesini anlatan kukla Amal için 24 Ekim’de Londra’daki Victoria and Albert Museum’da 10. yas günü kutlamasi yapilacak. Kuklanin yolculugu 3 Kasim’da ülkenin kuzeybatisindaki Manchester’da son bulacak.

Temmuz ayinda yola çikti

Ingiltere merkezli Good Chance Tiyatrosu tarafindan hayata geçirilen proje kapsaminda tasarim sirketi "Handspring" tarafindan yapilan Amal, gezdigi her sehirde yerel sanatçilarin sahne aldigi kültürel etkinliklerle karsilandi. Kukla, 27 Temmuz’da yola çiktiktan sonra Yunanistan, Italya, Isviçre, Almanya, Belçika ve Fransa’yi dolasti ve ve yol boyunca Papa Francis’in de aralarinda bulundugu binlerce kisi tarafindan karsilandi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.