Tottenham Park Mezarlığında sorunlar bitmek bilmiyor

İNGİLTERE

Adalet Bakanlığı göreve çağrılıyor

Tottenham Park Mezarlığının aileler için büyük stres ve kızgınlığa yol açan kötü durumu uzun uğraşlara rağmen devam etmektedir.

Tottenham Park Cemetery Action Group bu durumun acilen düzeltilmesi için uzun zamandan beri yerel belediye olan Enfield Belediyesi, bölge milletvekilleri, hükümetin gerekli mercileri ile görüşmeler yapmaktadır.

Mezarlık sahiplerine baskı yapılmasını amaçlayan bu görüşmelere ek olarak Aralık 2018 de Türkçe konuşan toplumların mezarlık önünde yapılan protesto gösterileri de yer almıştı. Tüm bu girişimlere rağmen mezarlığın çok kötü bir durumda olmaya devam etmesi toplum arasında büyük bir infiale neden olmaktadır.

Mezarlığın Belediyeye ait değil, özel oması sorunların başlıca nedenleri arasında gelmektedir. Böyle olmasına rağmen özellikle Adalet Bakanlığı daha aktif bir rol alabilir. Bunu sağlamak için TPAG tarafından Adalet Bakanlığına yönelik bir imza kampanyası başlatılmıştır.

Kampanya metni Adalet Bakanlığını yerel belediyelere, gerekli bakım sağlamayan özel mezarlıkları zoraki olarak satın alma yetkisi verilmesini talep etmektedir.

İmza kampanyası metninde mezarlığın 1912 yılında tahminen 6000 mezar için açıldığını, ancak bugün 49,000 cenazenin gömülü olduğu bilgisi verilmektedir. Metin ayrıca Adalet Bakanlığı denetleme raporunun her mezarda 7 ceset bulunduğu bilgisini içerdiğini de duyurmaktadır.

15 Haziran Cuma akşamı Ayşen Cemal’ın sunduğu Euro Genç TV programına katılan TPCAG Başkanı Fevzi Hüseyin, Lordlar Kamarası üyesi Barones Meral Ece ve Kıbrıs Türk Toplum Merkezi yöneticisi Erim Metto mezarlığın durumu ve TPCAG’nin çalışmaları hakkında geniş bilgi vermişlerdi.

Programda gösterilen kısa video ise mezarlığın içler acısı durumunu gözler önüne sermişti. Videoda bir sahne yğksek ağaç dallarının mezarların üzerine düşüşünü göstermektedir. Programa katılan çok sayıda izleyici mezar sahiplerine, ve olan kızgınlıklarını dile getirdiler.

İmza kampanyası ile ilgili bilgileri görmek ve kampanyayı desteklemek isteyenler aşağıdaki linke girebilirler.

https://t.co/9uJmYUOtqJ?amp=1

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.