AB zirvede gözlemci de değil, sadece hâzır bulunacak

KIBRIS

CTP Dış ilişkiler Sekreteri Fikri Toros, Cenevre Kıbrıs zirvesinin gayr-i resmi bir görüşme olduğuna dikkati çekerek AB’nin zirvede gözlemci olmadığını, olası bir resmiyet durumuna yönelik hâzır durumda olacağını kaydetti.

27-29 Nisan'da Cenevre'de yapılacak olan gayr-i resmi Kıbrıs konferansı için Avrupa Birliği (AB) yetkililerine dayandırılan haberler ile KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun tepkisi ardından birliğin zirvedeki durumu konuşulup tartışılmaya devam ediyor.

Aynı zamanda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Dış İlişkiler Sekreteri olan ve mecliste AB komisyonunda da görev yapmış olan Fikri Toros, zirvenin müzakerelerin bir parçası olmadığını, gayri resmi olduğunu söyledi.

AB’nin zirvede gözlemci de olmadığını, olası bir resmiyet durumuna yönelik hâzır durumda olacağını, AB’li yetkililerin de bu durumu ingilizcede "Available" kelimesi ile açıkladıklarını kaydetti.

Konu hakkında Kıbrıs Postası'na konuşan Fikri Toros, AB bir ihtiyaç olması ihtimaline ilişkin orada bulunacağını, olası bir resmiyet kazanma durumunda varlık göstereceğini kaydetti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.