Aytaç Çaluda: "Esnafa sıfır faizli hibe kredi verilmeli"

KIBRIS

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, esnafa sıfır faizli hibe kredi verilmesi gerektiğini belirterek, "Devletten maaş alanlar rahattır ancak özel sektörü de düşünmek gerek. Bu insanlara yazıktır. Hükümet halkın yanında olmalıdır" dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Aytaç Çaluda, Kıbrıs TV’de Ali Çatal’ın sorularını yanıtladı.

"BAZI ÇEVRELER KIZIYOR AMA TAZE KAYNAK AKIŞI SAĞLANMALIDIR"

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan ekonomik krize değinen Çaluda, 1500 TL’lik destek ödemelerinin, kaynak yetersizliğinden hala özel sektör çalışanlarına yansıyamadığını belirterek, Türkiye’den taze para akışı sağlanması gerektiğini belirtti.

“Bazı çevreler bunu diyince kızıyor ama utanılacak bir durum yoktur” diyen Çaluda, Türkiye ile hükümetin kaynak aktarımı noktasında görüşmesi gerektiğinin altını çizdi.

"SIFIR FAİZLİ HİBE KREDİLER VERİLMELİ"

Esnafa sıfır faizli hibe krediler verilmesi gerektiğini dile getiren Çaluda, “Hibe kredilerle esnaf da bir yıla kadar kendini toparlayabilsin. Esnafın yanında olmalıyız. Çarklar dönmüyor” ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisinin turizm ve eğitime dayalı olduğunu anımsatan Çaluda, Koronavirüsün iki sektörü de beyninden vurduğunu, ekonominin sıfır noktasına girdiğini kaydetti.

"DEVLETTEN MAAŞ ALANLAR RAHAT, ÖZEL SEKTÖR DE DÜŞÜNÜLMELİ"

“Kamuya dayalı da bir yapımız var. Devletten maaş alanlar rahattır” ifadelerini kullanan Çaluda, özel sektörün de düşünülmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu insanlara yazıktır. Biz siyasetçiysek bu günlerde halkın yanında olmalıyız. Özel sektör, kamu sektörü kadar rahat değildir” diye konuştu.

Devlette çalışan bazı kişilerin “kapanmaya gidilsin” dediğini belirten Çaluda, “Tamam da kardeşim özel sektörü ne yapacağız?” diye sordu.

"AÇIKKEN KORUNMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ"

Artık açık bir şekilde korunmanın öğrenilmesi gerektiğini kaydeden Çaluda, “1 yıldır evine kuruş götüremeyen taşımacılar var. Diğer taraftan rent a car’cılar bir yıldır tek bir araba kiralamayamadı. Sektörlerimizi rahatlacak ekonomik tedbirlerin ve katkıların yansıtılacağını düşünmekteyim. Bunun yapılması zorunluluktur. Hükümet halkın yanında olmalıdır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.