Birleşik Kıbrıs Partisi Basın Bürosu'ndan AKP Hükümeti ile ilgili açıklama!

KIBRIS

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs sorununu yaratan darbe ve Türkiye’nin askeri müdahalesi, NATO sayesinde gerçekleştiğini ifade etti.

Birleşik Kıbrıs Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Brüksel’de gerçekleşen NATO zirvesinde, ülkemiz Kıbrıs’ın da içine dahil olduğu bir çok sorunun görüşüldüğüne işaret ederek, Kıbrıs halkının, ortak barış iradesinin daha da önem kazandığını vurguladı.

         “Kıbrıs sorununu yaratan darbe ve Türkiye’nin askeri müdahalesini gerçekleştiren NATO’nun kendisidir” denilen BKP Merkez Yürütme Kurulu açıklamasında, “Önümüzde duran öncelikli görev, BM kararları temelinde federal birleşik Kıbrıs’a ulaşmaktır” dedi.

         “Ankara’daki AKP hükümeti, sadece Kıbrıs’ta değil, Afganistan’da  bile batının bekçiliğine soyunarak, tükenen ömrünü uzatmaya çalışmaktadır” diyen BKP Merkez Yürütme Kurulu, “Bölgemizde yeni tehlike ve gerilimleri önlemek hepimize düşen öncelikli görevdir” dedi.

         AKP iktidarının, Kıbrıs’ın kuzeyini elinde bir koz olarak tutarak, Kıbrıs Türk toplumunu rehine durumuna indirgediğini dile getiren BKP Merkez Yürütme Kurulu, Kıbrıs Türk toplumunun varlık ve kimliğine yapılan müdahaleler ve ilhak siyasetlerinin temel amacının, halkımızın geleceği ile bağdaşmadığını vurguladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.