CTP Gençlik Örgütü: “Kutlu Adalı cinayeti ‘kapanmış bir dosya’ değildir

KIBRIS

CTP Gençlik Örgütü, Kutlu Adalı cinayetinin saklanan detaylarının bir an önce ortaya çıkması, Kıbrıs Türk toplumunun demokratik ve insan haklarının gaspının sona ermesi talebiyle Polis Genel Müdürlüğü önünde toplandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, "Kutlu Adalı cinayetinin saklanan detaylarının bir an önce ortaya çıkması" talebiyle Polis Genel Müdürlüğü önünde toplandı.

Bina önünde yapılan basın açıklamasının ardından, eylem alanındaki gazetecilere, "özgürce yazmaya devam edebilmeleri" adına tükenmez kalemler takdim edildi.

Eylem sırasında açıklama yapan CTP Gençlik Örgütü Başkanı Doğukan Akdeniz, 6 Temmuz 1996 tarihinde gazeteci yazar Kutlu Adalı’nın faili meçhul cinayete gitmesinin Kıbrıs Türk demokrasisinde derin yara açtığına vurgu yaptı.

Akdeniz, “İçinden geçtiğimiz bu karanlık günler, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili doğrudan bağlantılı olan ve olayın yargı sürecindeki seyrini değiştirebilecek ve ilerlemesini sağlayabilecek birçok bilginin gözardı edilip üstünün örtülmesine zemin hazırlamaktadır” diyerek, Kutlu Adalı cinayetine “kapanmış bir dosya” denmesini kabul etmediklerini kaydetti.

Faili meçhul olduğu söylenen olayda, “devlet makamlarının soruşturmayı yürütememesi ya da yürütmek istememesinin” akıllarda soru işaretleri bıraktığını söyleyen Akdeniz, “Bizler CTP Gençlik Örgütü ve Kadın Örgütü olarak, tüm makamları bu soru işaretlerini ortadan kaldırmaya ve görevlerini laiki ile yerine getirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.