Dursun Oğuz:''Maliyenin 6 aylık ek mesai borcunun durduğunu ifade etti.''

KIBRIS

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, ek mesai konusunu artık çözmek istediklerini ifade ederek önemli olanın bunu dayatarak değil, uzlaşı ile yapmak olduğunu ifade ederek şu an itibariyle maliyenin 6 aylık ek mesai borcunun durduğunu ifade etti.

Meclis Genel Kurulu devam ediyor…

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, sorular üzerine ek mesailerle ilgi açıklamalar yaptı ve rakamlar da paylaştı.

Oğuz, ek mesai konusunu artık çözmek istediklerini ifade ederek önemli olanın bunu dayatarak değil, uzlaşı ile yapmak olduğunu ifade ederek şu an itibariyle maliyenin 6 aylık ek mesai borcunun durduğunu kaydetti

Genel Kurul’da konuşan Dursun Oğuz “Ek mesai, çalışma emek karşılığı verilen bir ücret. Bu her şeyden önce bilinmeli.. Tasarruf tedbirleri için çalışıyoruz.” Dedi.

Devletin devamlılığı olduğunu bu konuda özellikle kamu reformu konusunda çalışmaların geçmişe dayandığını anlatan Oğuz, “Bu kez niyetimiz bu konuda çalışmaları sonuçlandırmak. Önemli olan dayatarak değil, uzlaşı ile yapmak… Gerçek şu ki bugünlerde daha zor günlerdeyiz eldeki imkanları daha verimli kullanmak zorundayız. Bu bütçe, bu devlet bir şeklîde tasarruf tedbirlerini uygulamak durumunda… 6 ay ek mesai borcumuz var çalışanlara … Bu borç olarak duruyor…”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.