Erhürman Güney Kıbrıs’ın pasaport kararı sonrasında Cumhurbaşkanlığı tarafından gelen açıklamaları eleştirdi

KIBRIS

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Güney Kıbrıs’ın pasaport kararı ile ilgili açıklamalarını daha önceki açıklamalarına da değinerek 'tutarsızlık' olarak değerlendirdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman Güney Kıbrıs’ın pasaport kararı sonrasında Cumhurbaşkanlığı tarafından gelen açıklamaları eleştirdi. Erhürman paylaşımında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daha önce Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu ile ilgili yaptığı açıklamalara da atıfta bulunarak yapılan açıklamaların tutarlılık kaygısı taşımasının fena olmayacağı yönünde görüş belirtti.

Erhürman’ın paylaşımı şu şekilde;

"Pasaport kararı" ile ilgili olarak cumhurbaşkanlığından açıklama üstüne açıklama geliyor. Merak ettim, baktım.

5 Mayıs'ta, pasaport "KKTC vatandaşlarının Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı oldukları anlamına gelmez" diyen Sn. Tatar, bugün "vatandaşlar arasında böyle bir ayrım yapmak kabul edilebilir bir şey değildir" diyor mesela.

Yine 5 Mayıs'ta sanki bu bir hak değil de kendisinin bir tercihiymiş gibi "Bir yöntemi varsa iade edeceğim" diyen Sn. Tatar, bugün yapılan açıklamada, "bu bir tercih değil, haktır" diyor.

İki devletliliğe ilişkin tezlerin açıklamalarla tutarlılığını ayrıca örneklendirerek tartışmaya gerek bile yok...

Pasaport kararı elbette hukuken tam bir saçmalık. Ama bunun karşısındaki açıklamalarda da bir "tutarlılık kaygısı" taşımak fena olmaz sanırım!"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.