Güven Bengihan: "Halk için siyaset yapmayanların verebilecek bir şeyleri yok"

KIBRIS

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, partilerin tutum ile politikalarını belirleyen şeyin “tabanları” olduğunu dile getirerek “Biz siyasi partilerin politikalarından rahatsızsak eğer, taleplerimizi de gözden geçirmemiz gerekir. Ailemin işini kim yaparsa… Yani ideolojik bir şey de yok” diye konuştu.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, partilerin tutum ile politikalarını belirleyen şeyin “tabanları” olduğunu dile getirdi.

Kanal T ekranlarında konuşan Bengihan, siyasetin halk için yapılması gerektiğini vurguladı.

Güven Bengihan “Halkı için siyaset yapmayanların, ekonomik sorunlara çözüm üretmeyenlerin verecek bir şeyi yok. Halkın beklentileri için yapılır siyaset. Orada var olmak, koltuk için değil. Kurultaylar için değil…” dedi.

Sendika Başkanı Bengihan sözlerine şöyle devam etti;

“Biz bu siyaseti kabul etmiyoruz. Halkımızın tercihlerini siyasete yön veren ve siyasetin şeklini almasına taban teşkil eder.. Tabanın beklentileri… Siyasetçilerimizin profili tabanın beklentileri nedeniyle bu durumda… Bu beklenti ve talepler partiyi var eder. Biz siyasi partilerin politikalarından rahatsızsak eğer, taleplerimizi de gözden geçirmemiz gerekir. Ailemin işini kim yaparsa… Yani ideolojik bir şey de yoktur ortada çoğu kez. Çıkara dayalı bir ilişki şekli…”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.