Hayvan üreticileri ve yetiştiricileri Birliği araçlar ile KKTC Meclisi'ni 'sarıyor'

KIBRIS

Geçtiğimiz hafta eylem yapacaklarını duyuran Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin Meclis önünde devam eden eylemde arbede çıktı. Polisin yasal işlem başlatılacağına ilişkin açıklamasının ardından eylemciler 'Meclisin duvarlarını yıkarız' şeklinde açıklama yaptı.

15.30 – “YASAL İŞLEM BAŞLATILIRSA MECLİSİN DUVARLARINI YIKARIZ”

Eylemciler meclisin dört bir yanını kapama kararı aldı. Polis, eylemcilerden araçlarını çekmelerini talep ediyor.

Polis, araçların çekilmemesi halinde yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Birlik başkanı Naimogulları ise yasal işlem başlatılması halinde Meclisin duvarlarını yıkacaklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada Tarım Bakanı ile görüşme talebi yinelendi.

12.50 - ARBEDE ÇIKTI

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun Mecliste olması nedeniyle Meclisin önüne gelen eylemlemciler ve polis arasında arbede çıktı. 

Birlik Başkanı Naimoğulları, "kına yaksınlar" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

"Artık dayanamıyoruz borç içerisinde... Böyle bir hükümet olmaz" diyen Naimoğulları her şeye zam yapıldığını belirtti ve “Nereye gideceğiz? ‘Bütçemizde para yoktur ne haliniz varsa görün’ diyorsunuz böyle olmaz. Biz bugün buraya para istemek için değil zamları geri almak için geldik. Para ödemezsiniz, zam yaparsınız... Bunların tek derdi koltuk… Meydan boş değil! Yolun sonudur, ya tamam diyeceğiz ya devam diyeceğiz" diye konuştu. 

ÖZYİĞİT: "HÜKÜMET SİZLERİ DESTEKLEMEK ZORUNDADIR"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hayvancıların Meclis önündeki eylemine destek belirterek, “Hükümet sizleri desteklemek zorundadır… Bu hükümet koltukta nasıl daha fazla oturur onun anlayışı içindedir. Yeni bir hükümete ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

ANGOLEMLİ: "MÜCADELENİZE DEVAM EDİN"

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’de eylemcilerin yanına gelerek, “Eylem yapmazsanız istediğinizi alamazsınız… Böyle eylemler şarttır, bunlar başka bir şeyden anlamaz. Mücadelenize devam edin…” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.