Hediye Yiğiter: Çanakkale kamplarının esas amacı, Kıbrıs Türk toplumunun asimile edilmesidir.

KIBRIS

Birleşik Kıbrıs Partisi Kadın Meclisi Başkanı Hediye Yiğiter ''Çanakkale kamplarının esas amacı, Kıbrıs Türk toplumunun asimile edilmesidir'' dedi.

Birleşik Kıbrıs Partisi Kadın Meclisi, Milli Eğitim ve Spor Bakanlığının ‘Çanakkale Milli Mücadele Kampları ve Ortak Kültür Kamplarına’ katılım duyurusunun tam tutarsızlık olduğuna vurgu yaparak, Mart 2020’den bu yana yüz yüze eğitimin yapılamadığı bir ortamda, 3000 öğrencinin Çanakkale gezisine gönderileceğini duyurmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

            “Pandeminin başından bu yana, yüz yüze eğitime geçilmesi için gereken hiçbir tedbiri almayarak, çocuklarımızın eğitim haklarını elinden alan Milli Eğitim Bakanlığı, vaka sayılarının hala daha çok yüksek olduğu bir ülkeye 3000 öğrenciyi geziye göndermeyi planlıyor. Bunun gerekçesini Bakan Olgun Amcaoğlu topluma açıklamalıdır” diyen BKP Kadın Meclisi Sözcüsü Yiğiter, gezinin duyurusunun KKTC Eğitim Bakanlığından önce, TC Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış olmasının da manidar olduğunun altını çizdi.

            “Sağlık gerekçesiyle yüz yüze eğitim askıya alınmışken, gezilere katılım çağrısının yapılmasını açıklayacak tek bir mantıklı gerekçe yoktur” diyen Yiğiter, geçmiş yıllarda da bu gezilerin toplumda tartışmalara yol açtığını belirterek,  esas amacın, Kıbrıs Türk toplumunun asimile edilmesine hizmet etmek olduğunu vurguladı. Ankara’daki AKP iktidarının, Kıbrıs’ın Kuzeyine de el attığını dile getiren Hediye Yiğiter, “Her alanda entegrasyon siyasetine karşı çıkmak tüm yurtseverlerin görevidir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.