Hükümet dar ve düşük gelirlileri ezen zam siyasetinden vazgeçmelidir

KIBRIS

Toplumcu Kurtuluş Partisi- Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ekmeğe, akaryakıta ve son olarak elektriğe yapılması gündemde olan zammın halk tarafından karşılanamaz olduğunu belirtti.

Toplumcu Kurtuluş Partisi- Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ekmeğe, akaryakıta ve son olarak elektriğe yapılması gündemde olan zammın olmaması için neler yapılacağının yıllardır hükümetler tarafından düşünülmediğini belirterek, TKP olarak 2018 Seçim Manifestosu'nda da yer verdikleri büyük gelirin alınabileceği yerlerden vergi toplanmasıyla işe başlanması gerektiğini söyledi.

 Çakıcı katıldığı bir televizyon programında, gündeme yansıyan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Ülke insanının derdinin ekmeğe ve akaryakıta yapılan zammın üzerine elektriğe yapılması düşünülen zam olduğunu kaydeden Çakıcı, eğer ciddi bir ekonomi programı yapılabilseydi bu zamlara gerek kalmayacağını söyledi. Eğer hükümet edenler birilerini koruyarak dünyada olduğu gibi çok kazananın daha çok ödediği Vergi Reformları oluşturamıyor ve yeni ekonomik açılımlar gerçekleştiremiyorsa bugün olduğu gibi halkın dar ve düşük gelirlilerini ezerek ekonomik icraatlar yapan politikalar ortaya koyduklarını belirtti. Çakıcı, Ekonomi Bakanlığı'nın muhasebeci gibi çalıştığını belirterek, yapılan tek işin Türkiye'den para alarak maaşların ödenmesiymiş gibi davranıldığını kaydetti. Mehmet Çakıcı, ekmeğe, elektriğe, akaryakıta yapılan zamların olmaması neler yapılacağının yıllardır hükümetler tarafından düşünülmediğini kaydederek, TKP olarak 2018 Seçim Manifestosu'nda da yer verdikleri büyük gelirin alınabileceği yerlerden vergi toplanmasıyla işe başlanabileceğinin altını çizdi.

Sanal betlerden 2 milyon dolar gelir elde edileceğinin gündemde konuşulduğunu kaydeden Çakıcı, hükümet olarak siz ne kadar bu sektörden gelir edebildiniz diye sordu. Çakıcı, gelmiş geçmiş hükümetlerin bu konularla ilgili tedbir almaktan uzak davrandığını kaydederek, ülke insanının özellikle pandemi sürecinde ekonomik zorluklar içerisinde yaşamını sürdürmeye çalışırken kendi kaderiyle baş başa bırakıldığını üzülerek gördüğünü kaydetti. Bu ülkenin gelirinin Türkiye'den yalvararak para istemek olmadığını kaydeden Çakıcı, buradaki siyasetçinin aracı bir siyasetçi olmaması gerektiğini vurguladı. Çakıcı şöyle devam etti: " Eğer dik duracaksak, onurumuzla yaşayıp ezilmeyeceksek, silik durmayacaksak, bizim bir ekonomik düzene ihtiyacımız vardır. Önce kaynağa ihtiyacımız olduğu ortadır. Kaynağın bir tanesi Vergi Reformu'dur. Vergi Reformu'nun içerisinde sanal betlerin vergilendirilmesi vardır. Bir diğer parçası ise ilanihaye vergi muafiyeti verilen büyük sektörlerin yeniden düzenlenme getirilerek vergilendirilmesidir. Bu ülkede yatırım yapan kim olursa olsun 5 yılı dolduran herkesin sonsuz turizm ve eğitim altında vergi muafiyeti olamaz. 5 yılı dolduran herkes, kurum ve gelir vergisi ödeyecek. TKP olarak bir gün hükümette yer alırsak ilk işimiz bu olacak. Sonsuz haklar kaldırılacak" dedi.

TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, halkın da artık bunları sorgular noktaya geldiğini belirterek, "Ya ülke olarak değişeceğiz ya da zamlar ve sistemsizlikler içerisinde ezilmeye devam edeceğiz. Başta ekmeğe ve diğer ürünlere yapılan zam fakire fukaraya, bu ülkede yaşayan herkese vurulan bir darbe niteliğindedir.Hükümet partileri kendi koltuklarını koruyabilmek için seçim dönemlerinde kendilerini destekleyen, piyango biletlerini satın alan kesime dokunmak yerine yine dar gelirli vatandaşı ezmeyi tercih etmiştir" şeklinde konuştu.

Tarım Reformu'nun da yapılmasının gerekliliğine işaret eden Çakıcı, bütün dünyada, AB'de ve Türkiye'de çiftçinin kim olduğunun kriterlerle belirlendikten sonra gerekli yardımların yapıldığını, bizim ülkemizde ise 10-15 ailenin yıllardır bu yardımlardan herkesten fazla yararlandığını gördüğünü söyledi. Mehmet Çakıcı, bu yapının doğru olmadığını bütün orta ve küçük çiftçilerin batmasına yol açan bir sonuç doğurduğu uyarısında bulundu. Bir diğer zenginleşen sektör olan bankalarla ilgili Faiz Yasası'nın da ihmal edilen bir diğer konu olduğuna vurgu yapan Çakıcı, ekonomik olarak geçtiğimiz bu zor dönemde insanımız için önlemler alınmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Mehmet Çakıcı, yapılacak çok iş olduğunu belirterek, Polisin Sivile Bağlanması, Hukuk reformu, Kamu reformu, Genel Sağlık Sigortası, Şartlı Tahliye Tüzüğü, Genel Sicil affının, işkence ile mücadele, kara para aklanmasının önüne geçilmesi ve uyuşturucu trafiğinin de önlenmesi için etkin tedbir uygulamanın bunlardan birkaçı olduğunu, parti olarak bunları hayata geçirmek için mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Programda Türkiye'de ve dünyada yaşanan yangınlarla ilgili de konuşan Çakıcı, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "Ormanlarımıza, çevremize, doğamıza gözümüzün bebeği gibi bakmamız gerekiyor. Dünyada yaşanan küresel ısınmayla ormanların aniden çıkan bir kıvılcımla yok olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. Bu tür felaketlerle karşı karşıya kalmamak için hepimiz üzerimize düşen görevleri yerine getirerek çevreyi korumaya yönelik siyaseti ve bilinci de artırmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.