İzcan: Amaç kirli paranın aklanmasıdır.

KIBRIS

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Nakdi Varlıklara İlişkin Mali Düzenleme Hakkında Yasa Gücünde kararname çıkartılmasının kabul edilmez olduğunu açıkladı.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan,“Kararnamede yer alan ‘Araştırma, vergi incelenmesi ve tarhiyat yapılmayacaktır’ ifadesi, her şeyi açıkça ortaya koymaktadır” diyen İzzet İzcan, “Amaç, paranın kaynağına bakılmadan kirli paranın aklanmasıdır” dedi.

            Kararname, Meclisin kapalı olduğu bir dönemde, enine boyuna tartışılmadan, yasa gücünde kararname şeklinde çıkartılması, Anayasanın 112. Maddesine göre yalnızca “İvedilik varsa” kullanılabileceği maddenin istismar edilmesi olduğunu belirten BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Kendisi hukuk dışı müdahalelerle kurdurtulan UBP koalisyon hükümetinden başka bir şey beklenmezdi” dedi.

            Kıbrıs Türk toplumunun, uluslararası hukukun dışında tutulmasının, Kuzey Kıbrıs’ın kumarhane, sanal bet, gece kulübü ve uyuşturucu merkezi olarak kullanılması, taksimci siyaset izlenmesinin nedenidir  ve statüko bunun için savunulmaktadır” diyen İzzet İzcan, bunun sürdürülmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

            “Türkiye mafyasının, buradaki temsilcileri aracılığı ile kara paralarını burada aklayacak olması, rejimin niteliğini ortaya koymaktadır” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan,  “Bu rejimden kurtulmanın yolu, uluslararası denetim içinde federal birleşik Kıbrıs’a ulaşmaktan geçer” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.