KHA: Kıbrıs'ın güneyinde tedbirler önemli derecede gevşetiliyor

KIBRIS

Rum Bakanlar Kurulu'nun yarın, Güney Kıbrıs’ta koronavirüsün yayılmasına karşı alınan tedbirlerde önemli ölçüde gevşetilmesi yönünde karar alacağı ifade edildi.

Kıbrıs Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, üzerinde karara varılan bazı konuların, dolaşımlarla ilgili olduğu, yani gece saat 11’e kadar hareket özgürlüğü, restoran, kafe gibi alanların açılması ve ortaokul öğrencilerinin okullarına geri dönmesi olduğu belirtildi.

Yeni gevşetilmiş tedbirlerin 16 Mart’tan itibaren geçerli olması ve son karar ve onaylama için önerilerin yarın Bakanlar Kuruluna gönderilmesi bekleniyor. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası son kararlar vatandaşlara açıklanacak.

İKİ SMS KALIYOR

Kıbrıs Haber Ajansı'nın elde ettiği bilgilere göre, vatandaşların hareket etmek için gönderecekleri sms mesaj sayısı iki olmaya devam edecek ve mart sonu öncesi kaldırılması beklenmiyor.

Evlerde toplanmalarla ilgili, en yakın senaryoya göre, 16 Mart’tan itibaren evlerde 10 kişiye kadar toplantılara izin verilecek.

OTELLERİN NE ZAMAN AÇILACAĞI BİLİNMİYOR

Otel sanayiinin açılmasıyla ilgili belirsizlik şu ana kadar devam ediyor.

Anastasiadis, bu akşam Sağlık Bakanının da hazır bulunacağı Kıbrıs Otelciler Birliği ile bir toplantıya katılacak ve önümüzdeki günlerde daha fazla karar alınması bekleniyor.

YARIN RESTORANLARLA İLGİLİ PROTOKOLLER TAMAMLANIYOR

Diğer bilgilere göre, restoranların çalışması ile ilgili protokoller henüz hazırlanmadı ve bunların çarşamba gününe kadar tamamlanması bekleniyor.

Protokolün diğer konuların yanı sıra, restoranların kaç kişiye kadar hizmet verebilecekleriyle ilgili olması bekleniyor.
 
Rum Lider Nikos Anastasiadis, epidemiyolojik durumun incelenmesi ve Koronavirüsün yayılmasına karşı alınan tedbirlerin aşamalı olarak gevşetilmesi olasılığının incelenmesi amacıyla bugün yetkili bakanlarla birlikte Koronavirüsle ilgili Bilimsel Danışma Heyeti toplantısına başkanlık etti.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.