KKTC Dostları Parlemento Grubu üyesi Lord Maginnis Lordlar Kamarasından 18 ay uzaklaştırıldı.

KIBRIS

Bir KKTC Dostları Parlemento Grubu üyesinin daha ismi skandala karıştı. 7 Aralık tarihinde yapılan oylamada Lordlar Kamarası üyeleri 408e karşı 24 oy gibi ezici bir çoğunlukla Komitenin kararını onaylayarak Lord Maginnis’i Parlementodan uzaklaştırdılar.

Lord Maginnis, aleyhine yapılan taciz ve homofobi suçlamaları için Lordlar Kamarası üyelerinin davranışlarını denetleyen Komitenin önerisi ile Lordlar Kamarasından 18 ay uzaklaştırıldı.

7 Aralık tarihinde yapılan oylamada Lordlar Kamarası üyeleri 408e karşı 24 oy gibi ezici bir çoğunlukla Komitenin kararını onaylayarak Lord Maginnis’i Parlementodan uzaklaştırdılar.

82 yaşındaki Lord Maginnis’in Lordlar Kamarası üyeliği, davranışını değiştirmek için bir kursa gitmediği takdirde belirsiz bir süre askıya alınabilir.

Maginnis BBC ile yaptığı bir söyleşide bu tür bir kursa kesinlikle katılmayacağını söyledi. Bunun üzerine birçok üye tepki koyarak Lord Maginnis’in Lordlar Kamarasından tardedilmesini talep ettiler.

Lord Maginnis Parlemento girişinde giriş kartı olmadığı için bir güvenlik mensubu tarafından durdurulduğunda ona küfürller yağdırarak taciz etmişti. Bu duruma şahit olan İskoçya Milliyetçi Parti Milletvekili Hannah Bardell’e karşı da homomofobik söylemlerde bulunmuştu.

Lord Maginnis ismi skandala karışan ikinci KKTC Dostları Grubu üyesidir. Ondan önce Lord Kilclooney de ABD Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkan Yardımcı seçilen Kamala Harris için ırkçı söylemlerde bulunmakla suçlanmıştı.

Lord Kılclooney, Lord Maginnis ile ilgili kararın aleyhine oy veren 24 Lordlar Kamarası üyelerinden biri idi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan iken Londra'ya yaptığı son ziyaretinde aralarında Lord Kilclooney ve Lord Maginnis'in de bulunduğu bir grup Lordlar Kamarası üyesine KKTCye yaptıkları hizmetlerinden dolayı plaket vermişti.

Foto: KKTC Londra Temsilciliği. KKTC Londra Temsilcisi sayın Oya Tuncalı, Lord Maginnis ve Lord Kilclooney ile. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.