KKTC;AB’den önümüzdeki günlerde 2 bin 500 doz aşı gelecek

KIBRIS

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, önümüzdeki günlerde AB’den 2 bin 500 doz koronavirüs aşısı geleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programın özel yayınına konuk oldu.

Tatar, Avrupa Birliği’nden (AB) önümüzdeki günlerde Koronavirüs aşısı geleceğini ifade ederek, toplamda 10 bin aşı alınmış olacağını söyledi.

Hedefin, Nisan sonuna kadar büyük bir kesimin aşılanması olduğuna dikkat çeken Tatar, “Yeterli aşı bulacağız. Yüzde 60'ı geçince rahatlar ortalık... İyi gidiyoruz. Oransal olarak bakıldığında aşı konusunda ilklerdeyiz… Biz çok şanslıyız… Çünkü Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Kendi insanından ayırarak bize de veriyor… ”

5 Mart tarihinde AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'i kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Borrell’e ilk soracağı konunun ‘bizim aşılarımız nerede?’ olacağını belirtti.

AB’den Güney Kıbrıs’a 100 bin doz aşı gittiğini de söyleyen Tatar, “Bize ancak 10 bini verilmiş olacak, 10’da 1'lik kısmı... Böyle bir haksızlık olabilir mi? En azından bize 35 – 40 bin aşı gelmesi gerekiyordu. Bunu söyleyeceğim ve sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.