KKTC;Fikri Ataoğlu: “İnsan hakları alanında tüm vatandaşlarımızın yanındayız”

KIBRIS

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlayarak, “İnsan hakları alanında tüm vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ataoğlu, “İnsan hakları alanında tüm vatandaşlarımızın yanındayız” mesajını verdi.

İnsan Haklı Evrensel Beyannamesi’nin 72’nci yılı olmasını hatırlatan Ataoğlu, “Bütün insanlar ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan en temel hak ve özgürlüklere sahiptir. İnsanların sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti uygun bir yaşam sürebilmesi için bu haklar çok önemlidir” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün tüm insanlığın ortak değeri ve çağdaş dünyanın ortak paydası olan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`nin, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmesinin 72’nci yılı…

Bütün insanlar ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan en temel hak ve özgürlüklere sahiptir. İnsanların sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti uygun bir yaşam sürebilmesi için bu haklar çok önemlidir.

Bir ülkede insan haklarına gösterilen saygı, o ülkenin uygarlık düzeyinin bir ölçüsüdür. İnsan hakları doğmakla kazanılır, beklemez, insana yakışır, insanca bir yaşam içindir.

İnsan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireyler tarafından bilinmesi son derece önemlidir.

“İNSAN HAKLARI ALANINDA TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Engeli olan kardeşlerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygularla birlikte, herkesin temel hak ve özgürlüklerinden yararlandığı hak ve hürriyetlerin kısıtlanmadığı, insanların onurluca yaşadığı, hukukun üstünlüğünün ve adil yargılanma şartlarının üst düzeyde olduğu, demokratik ve çağdaş, Birlik ve beraberlik ruhuyla barış, huzur ve mutluluk dolu, insana sırf insan olduğu için değer veren insanlarla dolu bir Dünya, dileğiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”      

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.