Kudret Özersay: "Esnafın beklentisi insan hareketliliğidir"

KIBRIS

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, "Esnafın beklentisi bir an önce piyasada insan hareketliliğidir... Piyasanın istediği budur. Hükümetin bu krizi yönettiğine inanmıyorum…” dedi.

Cenevre'de yapılacak 5+1 BM Kıbrıs gayri resmi zirvesi öncesi beklenti ile mesajlar verilmeye devam ediliyor. 

Kudret Özersay, sağlık koşulları el verdiği gün, kuzey ile güney sınır kapılarının açılmasının güvencesi verilmediği sürece Cenevre'ye gitmenin anlamı olmadığını söyledi... 

Özersay, "Esnafın beklentisi bir an önce piyasada insan hareketliliğidir... Piyasanın istediği budur. Hükümetin bu krizi yönettiğine inanmıyorum…” dedi. 

Diyalog TV’de konuşan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay şöyle dedi.

“Çözüm için çabayı bizde destekliyoruz ama ortada bir samimiyet varsa Kıbrıs’ta çözüm için bir araya geleceğim diyorsanız Cenevre’ye gitmeden önce geçiş kapılarında eski döneme döneceğimizin güvencesinin verilmesi lazım. Uluslararası temaslarımız da biz bunu gündeme getiriyoruz. Bu ortak açıklamayı verebilmeli liderler… Sağlık kuralları koşulları mümkün kıldığı anda açılacağını bilmeliyiz. Rum tarafı bunu söylemediği ya da söyletemediğiniz sürece Cenevre’ye gitmenin ne manası olacak? Biz bu konuda ısrarlıyız. Israrlı olunmalı… Esnafın beklentisi bir an önce piyasada insan hareketliliğidir.. Piyasanın istediği budur. Hükümetin bu krizi yönettiğine inanmıyorum…”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.