Kudret Özersay: 'Pandemi Hastanesi'ne yapılacak istihdam adil olmalı, konunun sıkı takipçisi olacağız'

KIBRIS

HP Milletvekili Kudret Özersay, Pandemi Hastanesi'nin devreye girmesi için personel istihdam edilmesi konusunda konuşarak, "Bu konuda endişelerimiz var. Birilerinin hakkı yenmeden istihdam yapılmalıdır. Sağlık personeli alınsın ama sınavla ve Kamu Hizmeti Komisyonu üzerinden olsun. Konunun sıkı takipçisi olacağız" dedi.

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Kudret Özersay, Kıbrıs TV’de Erçin Şahmaran’ın sunduğu ‘Objektif’ programına konuk oldu.

"İSTİHDAMLAR ADİL ŞEKİLDE YAPILMALI"

Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin Pandemi Hastanesi’nin devreye girmesi için personel istihdamı yapılması gerektiğinden bahsettiğini anımsatan Özersay, konuyla ilgili endişeleri olduğunu, bu istihdamların adil bir şekilde yapılmasının önemini işaret etti.

“Daha önceki dönemde kendi örgütleri üzerinden ‘mevsimlik işçi’ adı altında istihdam yapılmış olması ciddi bir problemdir” diyen Özersay, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun sorumluluğunun bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirtti.

"BİR ÖNCEKİ EĞİTİM BAKANI KENDİ TAKDİRİNE GÖRE ÖĞRETMEN ATADI... BU ADİL Mİ?"

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bütçesi görüşüleceğinde ciddi tartışmalar açacaklarını bildiren Özersay, “Bir önceki hükümet döneminde ‘öğretmenler sınavını yetiştiremeyiz’ dendi. Öğretmen sınavları yetişmediği için de Kamu Hizmet Komisyonu geçici öğretmenler alınsın dedi” ifadelerini kullandı. Bir önceki Eğitim Bakanının geçici öğretmenleri kendi takdirine göre atadığını ifade eden Özersay, “Bu adil mi?” diye sordu, birilerinin hakkının yendiğini vurguladı.

Siyasi iktidara siyaseten keyfi davranma kapısı açıldığını belirten Özersay, şimdi de Pandemi Hastanesi’nin devreye girmesi için hemşire istihdamı konusu olduğunu kaydederek, “Sağlık personeli alınsın alınmasına ama sınavla alınsın. Adil olsun. Kamu Hizmeti Komisyonu üzerinden olsun. Sosyal adalet duygusunu zedelemeden bunu yapmak gerekir. İstihdamların bir düzenlemeyle, şeffaf şekilde hareket edilerek yapılması gerektir” diye konuştu.

Keyfi istihdam yapılmasının doğru olmadığını ifade eden Özersay, konunun sıkı takipçisi olacaklarını söyledi.

KaynakKP

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.