Li-Koop’ta Çağ-Sen kazandı

KIBRIS

Sendikamızın örgütlü olduğu Lefkoşa İktisat Kooperatifi LTD. (Li-Koop)’ta bugün Çalışima Bakanlığına Bağlı Sendikalasr Mukayyitli,ği tarafından yapılan referandumda yetkili sendika hakkı kazandık.

Li-Koop işyerinde yaklaşık 3 yıldan beridir süregelen yetkili sendika uyuşmazlığı bugün yapılan referandumla aşıldı. Çalışma Bakanlığı’na bağlı Sendikalar Mukayyitliği tarafından organize edilen referanduma 3 sendika taraf oldu. Toplam 12 çalışanın bulunduğu işyerinde yapılan oylamada kullanılan 9 geçerli oyun 6’sı Çağ-Sen’e 3’ü Koop-Sen’e çıkarken referanduma taraf olan BAAS sendikasına oy çıkmadı. Bu sonuçlarla Çağ-Sen yetkili sendika olma hakkını kazandı.

Sendikalar Mukayyidi Mehmet Yavuzhan tarafından bu sabah yapılacağı ilan edilen referandum Kooperafit Şirketler Mukayyiddi Deniz Danan’ın engelleme girişimleri nedeniyle gecikmeli olarak başladı. Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık ve bakanlık yetkililerinin uzun süren çabaları ve referandum yerinde görevli polis mensuplarının gayretleriyle referandum olaysız şekilde gerçekleşebildi.

Referandum  tamamlandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu, çalışanların özgür iradenin ortaya çıkmasının önemine işaret etti. “Bir iş yerinde yetkinin sahibi çalışanlardır. Çalışanın iradesi ise sandıkla ortaya çıkmıştır” diyen Davulcu, bu aşamadan sonra tüm tarafların çaqlışanıların iradesine saygılı olarak tutum takınması gerektiğini söyledi. Yetki sendika olarak çalışanların en başta iş güvenlikleri olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarının savunusu olacaklarını ifade eden Davulcu, Li-Koop yönetiminin mümkün olan en kısa sürede gerçek sahiplerine iadesinin sağlanması  için genel kurulunun çağrılmasını istediklerini de söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.