Mehmet Çakıcı:'Tüm çocuklara sağlıklı ve barış içinde bir yaşam dileriz'

KIBRIS

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayası ile bir mesaj yayınladı:

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı 'nın yayınladığı mesajda;

Egemenlik sadece talep edilmekle elde edilemez. Hak etmek için gereklerini yerine getirmeden hiçbir toplum egemenlik hakkı elde edememiştir. Özgürlüğün, eşitliğin, adaletin temel dayanağı olan egemenliğin gereği üretken bir toplum olmaktır. El açarak, dilenerek elden gelenle yetinen toplumların biat  ederek yokoluşa yuvarlanmaktan başka seçenekleri olmaz. Toplumların yarınları üretip bilimsel yollarla eğitikleri çocuklardır. Hurafelerle, dogmalarla yetiştirilen çocuklar toplumsal ilerlemenin değil, çürüyüp gerilemenin kurbanı olurlar.

Kıbrıslı Türk toplumunun da takipçisi olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan ederek insanlığın aydınlık geleceğini teminat altına almayı hedeflemişti.

Korona virüs salgını nedeniyle bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kısıtlı şekilde kutlanıyor. Bilimin ışığını takip eden geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın araştıran, doğru bilgiye ulaşan, değerlendirme yapıp karar veren bireyler olarak yetişmeleri hepimizin ortak hedefi olmalıdır.

            Bu bağlamda ülkemiz çocukları yanı sıra tüm dünya çocuklarının Çocuk Bayramı’nı kutlar,  sağlıklı ve barış içinde bir yaşam dileriz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.