Özdil Nami: "Kablo ile elektrik neden protokolde yok?"

KIBRIS

CTP'li vekil Özdil Nami, Erhan Arıklı'nın Türkiye'den KKTC'ye elektrikle kablo getirilmesi konusunda talimat verildiği yönündeki açıklamalarını anımsattı, mali protokolde konuya yer verilmediğini vurgulayarak, "Türkiye neden projenin protokole girmesini istemedi?" diye sordu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Özdil Nami, Türkiye'den KKTC'ye elektrikle kablo getirilmesi konusunda Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı'nın açıklamalarını anımsatarak, Kendileri göreve gelince 'talimat verildi enterkonnekte kablo çekiliyor' diyenler bu konuya yer dahi vermeyen protokole imza attılar" dedi.

Konuyla iglili hükümetten ses çıkmadığını dile getiren Nami, Türkiye'nin neden bu projenin protokole girmesini istemediğini sordu.

"Sn Tatar neden bu konuda suskun?" ifadelerini kullanan Nami, "Halka bir açıklama borcunuz var" diye yazdı.

Nami'nin söz konusu paylaşımı şöyle:

"Kendileri göreve gelince 'talimat verildi enterkonnekte kablo çekiliyor' diyenler bu konuya yer dahi vermeyen protokole imza attılar ve şimdi sesleri çıkmıyor. TC neden bu projenin protokole girmesini istemedi? Sn Tatar neden bu konuda suskun? Halka bir açıklama borcunuz var."

Bakan Erhan Arıklı, Aralık ayında yaptığı Ankara temasları sırasında, Türkiye’den KKTC’ye kablo ile elektrik getirilmesi konusunun ele alındığını belirmiş, "İlgili muhatabımız olan bakanla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı önünde bu konuları uzun uzun konuştuk ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konu ile özel olarak ilgilendiğini ve gerekli talimatı verdiğini, bunun arkasında olduğunu söyledi. Her ne pahasına olursa olsun kablo ile elektriği, bu ülkeye getireceğiz. Bu şekilde de güneş enerjisinden de faydalanma imkanımız olacak. İnsanlar elektrik faturalarını da bana göre bir iki yıl içerisinde çok daha az bir rakamla ödeme imkânına kavuşacak” açıklamasını yapmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.