Özersay : ''İçi boş olan bu anlaşmalarla, devlet zarar görüyor''

KIBRIS

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’nü değerlendiren Özersay, “Bir anlaşmanın yapılmış olması o anlaşmanın uygulanacağı anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Genç TV ekranlarında yayınlanan ‘Bugüne Dair’ adlı programa konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye ile imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’nü değerlendiren Özersay, “Bir anlaşmanın yapılmış olması o anlaşmanın uygulanacağı anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

“Bunu yaşayarak öğrendik…” diyen Özersay, protokol ile ilgili olarak 12 maddelik bir soru hazırladıklarına da değinerek, Başbakan Ersan Saner’e ilettiğini aktardı.

Yapılan anlaşmaların artık varlığı ve yokluğunun bir şey ifade etmediğini dile getiren Özersay, “İçi boş olan bu anlaşmalarla, devlet zarar görüyor. Geldiğimiz nokta doğru ve sağlıklı bir nokta değildir” dedi.

HP Genel Başkanı Özersay, “Bu ülke iyi yönetilmiyor, vatandaşlara verilen sözler tutulmuyor, ayrıca Türkiye’ye verilen sözler de tutulmuyor. Bir siyasi bozukluk var… Bizim ihtiyacımız olan şey bu tartışmalar değil, bizim ihtiyacımız olan şey içeriği konuşmak” dedi. 

Özersay, 5 yıllık bir kalkınma planı yapması gerektiğine de vurgu yaparak, bu planların yıllık bazlarda yapılması gerektiğini ancak geçmişteki hükümetlerin bu anayasal planı bir kenara koyarak, Türkiye ile 3 yıllık anlaşmalar yapıldığını, bu anlaşmaların içerisinde de kalkınma planında olması gerekenleri koyduğunu dile getirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.