Polis ile Asya Gönüllüleri arasında arbede yaşandı.

KIBRIS

Polis ile Asya Gönüllüleri arasında arbede yaşandı. 1 kişi gözaltına alınırken 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

SMA Tip 1 hastası olan 10 aylık Asya Polatlı’nın tedavi olması için Türkiye vatandaşlığı alması ya da 2,5 milyon dolar gerekiyor. Kamuoyunun hassasiyet gösterdiği konu hakkında Sağlık Bakanı Üstel dünkü arbededen sonra talebi Bakanlar Kurulu’na götüreceğini söyledi.

SMA Tip 1 hastası 10 aylık Asya Polatlı’nın (Asya Bebek) tedavisi için sürdürülen kampanya çerçevesinde, Lefkoşa’da “Kıbrıs’ta hayat dursun, Asya Yaşasın” sloganıyla eylem yapıldı.

“Kıbrıs’ta hayat dursun, Asya Yaşasın” sloganıyla Sağlık Bakanlığı’na yürüyen eylemciler, “Sağlık haktır, satılamaz”, “Asya bebeğe sağlık hakkını verin”, “Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil” pankartları açtı.

Polisin park yerini kapatması nedeniyle aracı park yerinde kalan yurttaşlar tepki gösterdi. Polis yolu açmaya çalışırken eylemciler ve yurttaşlarla tartışmaya girdi. Gerginliğin dozu yükselince arbede yaşandı.

Eylemciler, Bakanlık önünde, Asya bebeğin Ankara’daki tedavisinin hemen başlaması ve ardından 2,5 milyon dolar olan “Zolgensma” ilacının karşılanması taleplerini dile getirerek, talepleri karşılanıncaya kadar Bakanlık önünde kalacaklarını söyledi.

Asya Gönüllüleri”nden Halil Karapaşaoğlu, Asya’nın son durumu hakkında bilgi vererek, şu anda kas kaybı geciktirme tedavisi için Ankara’da olduğunu, ancak Türkiye Sosyal Sigortalar Kurumu sistemine dahil olmadığı için Hastane’nin herhangi bir tedavi uygulamadığını belirtti.

Karapaşaoğlu, Asya’nın sisteme dahil olabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerektiğini, ancak henüz vatandaşlığın sağlanamadığını kaydetti ve sürecin hızlandırılması çağrısında bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.