Salih Sonüstün: Devlet Bahçeli’nin, Akıncı’ya yaptığı hakaretleri aynen kendisine iade ederiz.

KIBRIS

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün, son zamanlarda MHP liderliği tarafından, başta Sn. Bahçeli olmak kaydı ile, partinin diğer yetkili kişilerinin Sn. Mustafa Akıncı üzerinden, Kıbrıs Türk toplumuna yaptıkları akıl ve mantık dışı yakıştırmalarını tümüyle ret ettiklerini söyledi.

Kıbrıs’ın Kuzeyinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Ankara tarafından yapılan tüm Bizans entrikalarına rağmen, oyların yüzde 48 ile yarışı tamamlayan Sn Akıncı’ya, başta Sn. Devlet Bahçeli ve onun ekibinin yaptığı yakıştırmaları “ Sana söylerim gelinim, sen anla kaynanam  misali açıklamalar, Kıbrıs Türk toplumuna yapılmış hakaret olarak algılar  ve buna benzer çirkin yakıştırmalarını adresine geri iade ederiz” dedi.

 Kıbrıs sorununun başta Avrupa demokrasisi için kanayan bir yara olduğunu ve dünyanın tek bölünmüş başkentinin Kıbrıs’ın  başkenti Lefkoşa olduğunu hatırlatan Sonüstün,  “Kıbrıslı Türklerin arzusu,   kavgadan uzak barış  içerisinde,  dünyanın kabul gördüğü tek egemenliği ve tek halkı olan Birleşik Federal Kıbrıs’ta yaşamak olduğudur.  Sn. MHP yetkilileri, Türkiye’nin mevcut ekonomik, siyasal ve bölgesel çıkmazlarını Sn. Akıncı üzerinden örtemezsiniz” dedi. Ankara’nın tek çıkış yolunun demokrasi çerçevesinde, önce kendi halklarıyla barışıp, sonra da komşu ülke halklarıyla ortak zeminde buluşup “ Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini kendilerine rehber etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.