Salih Sonüstün: Herkesin aşı ve tedavi hakkı için imza kampanyasını ülkemizde başlatıyoruz.

KIBRIS

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün aşı ve aşı hakkı için imza kampanyası başlatıklarını yayınladıkları bildiri ile basına duyurdu.

 BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün, “ Covid-19 ile mücadelenin esas yöntemi olan aşının, çok az sayıda ilaç firmasının tekelinde bulunduğu için, 2019 yılı sonunda Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi, insanlığı ölümlere, işsizliğe ve açlığa mahkum etmeye devam ediyor” dedi.

 “Çok uluslu tekellerin başlıca yaşam alanı kar olunca, sömürülen ve yoksullukla mücadele eden ülkelerin halklarının aşıya ulaşması imkansız oluyor” diyen Sonüstün, “Bugün dünyamızın bir çok ülkesi, tek doz aşıya hasret, aşı için yardım bekliyor” dedi.

 Sonüstün devamla, “Avrupa Parlamentosu içindeki Avrupa Sol Partisi önderliğinde başlatılan ve  esas hedefi monopolleşmeye karşı herkesin aşı ve tedavi hakkı olan,  Bir milyon hedefli imza kampanyası bütün hızıyla devam ediyor” dedi. Sonüstün, AKEL, BKP ve YKP’nin de gözlemci üyesi olduğu  Avrupa Sol Partisi’nin, imza kampanyasını  ülkemizde başlatarak,  uluslararası dayanışmayı  Avrupa  Parlementosuna taşıyacağımızı vurguladı.

 Ana hedefi monopolleşmeye karsı daha çok firmanın üreteceği aşıların, kar merkezli değil insan odaklı olması gerektiğini dile getiren Sonüstün, sadece parası olanın değil, herkesin aşı ve tedavi hakkı olduğunu belirterek,  “Bu mücadelenin sadece Avrupa Parlamentosuyla kalmayıp, daha geniş çevresi olan Birleşmiş Milletler ailesinin gündemine getirmek için çalışmalıyız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.