Serdar Denktaş'dan veda konuşması

KIBRIS

DP'li kurucu başkan Serdar Denktaş Mecliste yaptığı son konuşma ile parlamenter hayata veda ettiğini söyledi.

Serdar Denktaş Mecliste yaptığı son konuşma ile parlamenter hayata veda ettiğini söyledi.

Denktaş daha önce bu konuda Kıbrıs Postası’na Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşündüğünü söylemişti.

Genel Kurula bir veda konuşması yapan Denktaş, bireysel kazanımlarla ülkenin bugünkünden daha iyi bir noktaya ulaşmamasının mümkün olmadığını vurguladı.

Serdar Denktaş, ‘zaten Türkiye parayı veriyor, anlayışı devam ettiği müddetçe daha büyük sıkıntılarla karışılacağımızı söyledi.

Denktaş, “Sakallı çocuk olarak geldiğim meclise sakalı ağarmış olarak veda ediyorum” dedi ve helallik istedi.

"DİKLENMEDEN DİK DURDUM, HATALAR DA YAPMIŞ OLABİLİRİM. AFFFOLA... "

Denktaş, siyasi hayatı boyunca diklenmeden dik durmaya özen gösterdiğini ifade ederek “hatalar da yapmış olabilirim affola” dedi.

“Siyasi hayatıma kendi kararımla veda ediyorum. [...] Mecliste son konuşmamı yapıyorum. Başka yerlerden duygu düşüncelerimi paylaşmaya devam edeceğim. Bu konuşma yeni gelecek arkadaşlara da hoş geldin mesajı olarak alınabilir. 29 yaşında, mevcut yapıyı değiştirme idealine sahip, genç bir Atatürkçü delikanlı olarak siyasi hayatıma başladım. Genç yaşta ilk görevim İçişleri Bakanlığı idi…” diye söze giren Denktaş , ülkede esas mağdurların Bakanlık kapısına gelenler değil, bakanlık kapısını “bulamayanlar “olduğun ifade etti.

Enerjinin tecrübenin önünde olduğu yıllarda yurttaşa kendisinin ulaşmaya çalıştığını anlatan Denktaş, kişisel taleplerden çok bölgesel taleplere ulaştığını, çeşitli anekdotlarla dile getirdi.

Denktaş basını da eleştirerek basının doğruları da alkışlamayı bilmesi gerektiğini ifade etti.

"KKTC BENİM İNANCIMA GÖRE GELECEĞİMİZİN EN ÖNEMLİ TEMİNATIDIR”

Denktaş, “Nereden nereye geldiğimizi bilmezsek bugünü anlayamayız, bugünü anlayamazsak geleceği kurgulayamayız” dedi.

“Peki sen neden yapamadın?, diyenleri duyar gibiyim" diye konuşan Denktaş, “ben denedim başaramadım. Temel sebebi fikir birliğinin sağlanamamış olmasıdır. Bir başkasının yapacağını umut ederek bunları dile getiriyorum. Başardıklarımız da vardır” ifadelerini kullandı.

UBP içinde “Dokuzlar Hareketini” siyasi hayatının en önemli dönüm noktası olduğunu sözlerine ekleyen Serdar Denktaş, tek seslilik döneminin etkisi ile ihraç edildiklerini DP’nin kuruluşunun bu hareketle başlamış olduğunu hatırlattı.

Kendisini “sosyal demokrat” olarak niteleyen Denktaş, “KKTC benim inancıma göre geleceğimizin en önemli teminatıdır” dedi.

Kamplaşma yerine birlikteliğin ön plana çıkarılması gerektiğinin altını çizen Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunu ile ilgili konularda müşterek söylem geliştirilmesinin mümkün olduğuna inancını dile getirdi.

Denktaş konuşmasının ardından Genel Kuruldaki vekillerle tek tek tokalaştı. 

Oturumu yöneten Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Denktaş'a sağlıklı uzun bir ömür dileklerini iletti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.