Sonüstün: Kıbrıs’ın Kuzeyinde korku imparatorluğu kuramayacaksınız.

KIBRIS

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün yaptıgı yazılı açıklamada, EL- SEN Başkanı Sn Kubilay Özkiraç` a dönük AKP Merkezli 26. Ankara Asliye Hukuk Dairesince kendisine dava açılmasını kabul edilemez olarak yorumladı.

 Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün “ Üç yıl önce Sn Özkıraç tarafından kaleme alınan bir yazıdan dolayı, 26. Ankara Asliye Hukuk Dairesi tarafından kendisine dava açıldığını ve bunun tebligatının alınması için TC Lefkoşa Büyükelçiliğine çağrılması KKTC Devlettir diyenlere çok şeyler anlattı” dedi.

 “Atama yolu ile yönetime getirilen ve bağımsız KKTC ilelebet yaşayacaktır hayaliyle o koltuklara oturtulanlar, bu anti-yasal durumun sorumlularıdır. Bu ülkeyi yönettiğini iddia eden atanmışların sergiledikleri tavır, Kıbrıslı Türkleri içine itmek istedikleri korku düzenin kilometre taşıdır” dedi.

“Bundan sonra sira kimde?” diye soran Sonüstün, “ Dün Sn Ali Bizden ve Dr Ahmet An`ın, TC sınırları içerisine Kabul edilmeyişi, bugün ise Sn Özkıraç için Ankara 26. Asliye Hukuk Dairesi tarafından açılan ceza davasının tebligatı, Kıbrıs’ın Kuzeyinde yaratılmak istenen faşist karanlığın ilk adımlarını teşkil ediyor. Şunu da üzülerek söylemek isterim ki, bu içine itilmek istenilen demokrasi karşıtı duruma  mecliste, Kıbrıs Türk  toplumunun sesi olduğunu iddia eden demokrasi ve barış yanlısı siyasi partilerin sessiz kalmaları düşündürücüdür”  dedi.

Demokrasi olgusu herkes için gerekli bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayan Sonüstün “Faşizme Karşı Birleşmeyenler, Faşizmin Zindanlarında Buluşur” vecizesi tüm demokrasiye inanan kesimler için rehber olması gerektiğini söyleyen Sonüstün, Kıbrıslı Türklerin tek çıkış yolunun, bir an önce uluslararası hukuk düzeninin geçerli olduğu birleşik  federal Kıbrıs’tan geçtiğini belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.