Sözel değil ortak toplantı bekliyoruz

KIBRIS

Kıbrıs Postası’na konuşan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kendisini telefonla arayarak, “kerhen ve sözel olarak” Cenevre Kıbrıs Zirvesi hakkında bir şeyler söylediğini ancak kendisine “böylesi bir metodun doğru olmadığını, ortak toplantı yapılması gerektiği’ talebimizi ilettik” bilgisini paylaştı.

Gayri resmi 5+1 (BM) Kıbrıs Zirvesi öncesi diplomatik hareketlilik dikkat çekerken siyasi partilerde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yönelik “lakayd” olduğuna dönük eleştiriler sürüyor...

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “zirveler çok yapıldı ama haftalar kala böylesi sessizlik, lakaytlık görmedik. Siyasi partilerle daha önce zirve öncesi bir araya gelinirdi. Türkiye ile de bir araya gelinir, farklı görüşleri dinlerdi” diye konuştu.

"ERSİN TATAR BENİ ARADI AMA..."

Kıbrıs Postası’na konuşan Cemal Özyiğit, “zirve organizasyonu tamam değil” dedi.

Kıbrıs sorunuyla ilgili tüm taraflarda hareketliliğin olduğunu, diplomatik trafiğin döndüğünü anlatan Özyiğit şöyle dedi;

“şu anda herkes harıl harıl çalışıyor… birileri gidiyor, birileri geliyor. Diplomatik hareketlilik üst düzeyde… Farklı sesleri işitmek, dinlemek bu süreçte çok önemdi. Ersin Tatar beni geçtiğimiz gün zirve ile ilgili telefonla aradı. Bir şeyler söyledi ama bu şekilde, bu metotla olamayacağını kendisine aktardım ve ortak toplantı gerekliliğine işaret ederek bu talebi ilettim” ifadelerini kullandı.

Gayri resmi 5+1 (BM) Kıbrıs Zirvesi 27-29 Nisan'da Cenevre'de yapılacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.