Tatar zirve öncesi ne partileri ne de meclisi önemsemiyor

KIBRIS

Kıbrıs Postası’na konuşan CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, “Ersin Tatar bilindiği gibi cumhurbaşkanlığına geleli 5 ay geride kaldı.. Değil partilerle bir araya gelip zirve öncesi görüşmeyi kendisi meclisten dahi uzak…” dedi.

Kıbrıs Postası’na konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, cumhurbaşkanının seçileli 5 ay geride kaldığını ancak Ersin Tatar’ın ne meclisi ne de partileri zirve öncesi herhangi bir şekilde bilgilendirme, istişare etme, nabız yoklama gibi girişimlerden uzak bir profil çizdiğini söyledi.

Erdoğan Sorakın, “Ersin Tatar bilindiği gibi cumhurbaşkanlığına geleli 5 ay geride kaldı.. Değil partilerle bir araya gelip zirve öncesi görüşmeyi kendisi meclisten dahi uzak…” dedi.

Bu durumun anlaşılmaz olduğunu kaydeden Sorakın, Cumhurbaşkanından zirveye ilişkin kendilerine yönelik bir davetin de henüz gelmediğini soru üzerine kaydetti.

Kıbrıs Postası’na konuşan Erdoğan Sorakın, “değil davet henüz, zirveye dair görüşmek bir araya gelmek dahi istemiyor anlaşılan” dedi.

Gayri resmi 5+1 (BM) Kıbrıs Zirvesi 27-29 Nisan'da Cenevre'de yapılacak. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.