Tufan Erhürman: "Kıbrıs Türk halkı ne yakın ne de uzak geleceğini öngörebiliyor"

KIBRIS

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının ne yakın ne de uzak geleceğini öngörebildiğini belirterek, "İşte Kıbrıs Türk halkının gündemi. İşte hal-i pür melalimiz!" dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Kıbrıs Türk halkının içinde bulunduğu durum ve ülke gündemini özetledi.

"VAKA SAYIMIZ DÜŞMÜYOR"

Bugün 38 vaka saptandığını belirten Erhürman, "Vaka sayımız düşmüyor. Emekçilerin, esnafın, özel sektörün dayanacak gücü kalmadı. Öngörülebilir bir aşılama programımız yok. Okullarımız eğitime başlayamıyor. Eğitimde açık her gün büyüyor. Turizmin, yükseköğretimin ne zaman hareketleneceği belli değil. Hükumet, bırakın tüm bunları, hala '1500 TL'lerde bile öngörülebilirliği sağlayabilmiş değil" dedi.

"BU ŞARTLARDA TOPLANTIYA NİYE GİDİYORUZ KİMSE BİLMİYOR"

5 + BM toplantısının öncesi BM, AB, ABD, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Kıbrıs Rum tarafının "federasyon" dediğini vurgulayan Erhürman, "Sn. Tatar federasyon görüşmeyeceğini söylüyor. Bu şartlar altında toplantıya niye gidiyor olduğumuz dahi kimse bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının ne yakın ne de uzak geleceğini öngörebildiğini dile getiren Erhürman, "İşte Kıbrıs Türk halkının gündemi. İşte hal-i pür melalimiz!" diye yazdı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.