Uyuşturucu zanlısı Gülseren'e 8 gün ek tutukluluk

KIBRIS

Lefkoşa’da Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tasarrufunda uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen yüklü miktarda para bulunan zanlı Orçun Gülseren’in tutukluluk süresi uzatıldı.

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin Lefkoşa’da düzenlediği operasyonda tasarrufunda hint keneviri ile kokain türü uyuşturucu madde ve uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen döviz ve TL olarak yüklü miktarda para ile yakalanan Orçun Gülseren hakkındaki polis soruşturması devam ediyor.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlamaları ile dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı hakkında 8 gün ek tutukluluk süresi temin edildi.

Polis 29 Ocak 2021 tarihinde zanlının ikametgahında yapılan aramada yaklaşık 30 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 300 miligram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde kokain türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet 5 TL’lik banknot, üzerinde kokain türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet telefon kartı ve içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet ucu yanık sarma sigara bularak emare almıştı.

Polis ayrıca operasyon sırasında zanlının tasarrufunda 19 bin 515 Euro, 800 Sterlin, 33 bin 500 TL nakit para tespit etmiş ve zanlıdan izahat istendiği vakit ise zanlı Orçun Gülseren’in 14 bin 560 Euro parayı 2021 yılı Ocak ayı içerisinde uyuşturucu satışından elde ettiği beyanında bulunduğu öğrenildi. Zanlı polisin tespit ettiği diğer paraların ise annesine ait olduğu izahatında bulunsa da polis söz konusu paralarla ilgili de soruşturma başlattı.

Zanlının uyuşturucu maddeler ile ilgili polise verdiği izahatında söz konusu uyuşturucu maddeleri Ocak ayı içerisinde 1000 Euro karşılığında 54 gram hint keneviri ve yarım gram kokain olarak bir şahıstan aldığını beyan ettiği öğrenildi.

Polis hem zanlının söz konusu uyuşturucu maddeleri aldığı şahıs ile ilgili hem de kimlere uyuşturucu madde satışı yaptığı ile ilgili soruşturmasına devam ediyor.

KaynakKP

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.