Doç. Dr. Tuncay Bilecen'den göç ile ilgili önemli bir kitap

KÜLTÜR - SANAT

Regent’s Üniversitesi Ulusötesi Araştırmalar Merkezinde çalışan Doç. Dr. Tuncay Bilecen araştırmacılara kaynak olacak nitelikte önemli bir kitap yayınladı.

Regent’s Üniversitesi Ulusötesi Araştırmalar Merkezinde çalışan Doç. Dr. Tuncay Bilecen araştırmacılara kaynak olacak nitelikte önemli bir kitap yayınladı.

“Türkiye’den Birleşik Krallık’a Göçler” isimli kitabında Bilecen 2013 yılından itibaren 150 Türkiye kökenli göçmen ile yaptığı söyleşilere, onların öykülerine yer verdi.

Daha önce göç konusunda çeşitli araştırmalar yapan Bilecen, kitabında göç süreci yaşayan kişilerin Birleşik Krallık’ta yaşadıkları sosyal, ekonomik güçlükleri, ülkeye uyum sağlamakta çektikleri güçlükleri, uyum sağlayamanların geri Türkiye’ye döndüklerinde yaşadıklarını sürükleyici bir dille anlatmaktadır.

Söyleşi yaptığı kişilerden biri şunları söylüyor: 

“Bir gün arkadaşım beni Green Lanes’e götürdü. Ankara Yeni Mahalle, Demetevlerde hissettim kendimi. Şimdi orada yaşıyorum. Herhalde bir kültür şoku yaşadım ben buraya gelince. Buraya gelmek beni rahatlattı”.

Sadece Türkiye’den değil, doğdukları diyarları çeşitli nedenlerle terkedip Birleşik Krallık ve diğer ülkelere göç edenlerin kendilerini bulacakları bu kitabı herkesin okumasını tavsiye ederiz.

Kitap aşağıdaki adresten alınabilir:

Fieldseat Café: 665 High Rd, Tottenham, London N17 8AD

Ayrıca aşağıdaki Web sitesinden de kitabı satın alabilirsiniz.
https://pressdionysus.com/product/venice-book/

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.