Kendimle Dans okuyucu ile buluştu

KÜLTÜR - SANAT

Kendimle Dans okuyucu ile buluştu

Levent Dirençay, beşinci kitabı olan “Kendimle Dans Alkali ve Sağlıklı Yaşama Merhaba”yı okuyucuyla buluşturdu. Kanser hastalığıyla mücadele edip, sağlığına kavuşan Dirençay, kitabında herkese umut olacak, yol gösterici bilgilere de yer verdi.

Dirençay, bundan birkaç yıl önce gözlerini yeni bir güne açtığında, dilinin üstünde bir şişlik hissetti. Hemen doktora başvuran Dirençay, tahliller, filmler ve biyopsi derken; 2018 Aralık sonunda, dilindeki şişliğin kötü huylu bir hücre olduğunu öğrenir. Doktorlar, bu dönemde izlenmesi gerek tedavi sürecini ve yapılması gerekenleri aileye aktarır.

Dirençay’ın eşi ve kızı ise, kanser hastalığında nelere dikkat edilmesi konusunda araştırmalar yaparak, hastalığa karşı mücadelede etkin rol oynar.

Levent Dirençay, yaşadığı bu zorlu yolculuğu “Kendimle Dans” kitabında anlattı. Doktorlardan öğrendiklerini, okuyarak ve yaşayarak edindiği tecrübeleri kitabında anlatan Dirençay, kaleme aldığı bu eserini belki birilerinin hayatına dokunur veya katkı koyar düşüncesiyle tamamladı.

Bir sosyal sorumluluk projesi olan “Kendimle Dans”ın satışından elde edilen gelir, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak. İnsan yaşamında en önemli şeyin sağlık olduğuna dikkat çeken Dirençay, “Her şey elinizde, tercih beyninizde mutluluk yüreğinizde şifa sadece sizdedir” mesajını verdi. Dirençay, “Bu kitap, kanser rahatsızlığı konusunda farkındalık yaratmak, söz konusu rahatsızlığı farklı bakış açısı ile ele almak, verilecek mücadeleye yönelik bazı ipuçları verip yol göstermek için yayınlamıştır” dedi.

“Kendimle Dans” kitabında, kansere neden olan etkenler, bu süreçte yaşanılan tedavi süreci, yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı. Bu süreçte yurtiçi ve yurt dışında aldığı tedaviler, bu tedavilerin nerede, nasıl ve neden kullanıldığı konusunda da bilgiler aktaran Dirençay, hayata kaldığı yerden sağlıklı bir şekilde devam edeceği inancından hiçbir zaman vazgeçmedi. Ve başardı. Dirençay, kitabının sonunda yaşadığı bu süreci özetleyen “Süreçname” adlı şiir ile mini bir sözlüğe de yer verdi.

Dirençay’ın “Apaçık Düşünceler”, “Haklar ve Yasa(k)lar”, “Özer Komando Efsanesi” ve “Onurlu Bir Yaşamdan Dikine Kesitler” isimli yayınlanmış 4 kitabı var. Beşinci kitabı olan “Kendimle Dans” ise Dirençay’ın son kitabı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.