Yaşar İsmailoğlundan yepyeni, tarihsel bir yapıt

KÜLTÜR - SANAT

Yorulmak nedir bilmeyen yazar, araştırmacı, şair, toplum aktivisti Yaşar İsmailoğlu’nun merakla beklenilen yeni yapıtı okuyucuları ile buluştu.

Yorulmak nedir bilmeyen yazar, araştırmacı, şair, toplum aktivisti Yaşar İsmailoğlu’nun merakla beklenilen yeni yapıtı okuyucuları ile buluştu.

'Kan Kokusu Son Dem - Ayrılığın Tohumları' isimli yapıt, Anılar II dizisinin IV. Ciltini oluşturmakta ve 3 ayrı kitap halinde yayınlananmış bulunmaktadır. Yaşar İsmailoğlu yeni yapıtının ‘Kıbrıs’ın Dünü, Bugünü Anılar Projesinin’ son kitabı olduğunu belirtiyor..

İsmailoğlu ciltin birinci kitabına Dostoyevski’den bir söz ile başlıyor:

"Aslında insanı en çok acıtan şey hayal kırıklıkları değil, yaşanması mümkünken yaşayamadığı mutluluklardır”.

Bu söz ile yazar aslında sadece kendinin değil, Kıbrıs insanının acılarını, yaşayamadığı mutlulukları da anlatıyor.

Canlı tarih olarak görülmesi gereken kitaplar o kadar önemli bilgiler aktarıyor ki, bunlar okulda öğretilen tarih derslerinden daha büyük bir değer arz ediyor.

1956 ile 1967 yılları arasındaki zaman dilimini kapsayan kitapların içeriği yazarın deyişiyle “akademik bir metodoloji yönteminden çok o yıllar arasında meydana gelen sosyal, eğitsel, siyasal olayların ve ilişkili gelişmelerin harmanlanmasıdır”.

İsmailoğlu kendi öyküsünü anlatırken aynı zamanda o yıllar arasında gerçekleşen ve Kıbrıslılar için büyük önem taşıyan olayları da sürükleyici bir dil ile okurlara aktarıyor.

Kitapların bir diğer özelliği de şimdiye kadar hiç görülmemiş çok sayıda fotoğraflarla dolu olması ve belgelerle bilinmeyen olaylara ışık tutmasıdır.

Ciltin üçüncü kitabının İngilizce olması da bu değerli yapıtın bir başka önemli özelliği.

Sizi bilmem ama ben kitapları büyük bir heyecanla okumaya hazırlanmaktayım. Size de aynı şeyi tavsiye ederim.

Kitaplar Yaşar İsmailoğlu’ndan veya Kıbrıs Türk Kültür Merkezinden alınabilir.

Yaşar İsmailoğlu: 07958685135

Kıbrıs Türk Kültür Merkezi: 628-630 Green Lanes, Tottenham, London N8 0SD

(Lockdown yüzünden merkezin açılış saatleri belirsizidr. O yüzden ilk aşamada Yaşar İsmailoğlu ile telefonla temas etmeniz tavsiye edilir).

Yorumlar (1)

Orhan Necati Ismailoglu 2 Yıl Önce

EURO Genc TV tesekkurler

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.